Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Sărbătoarea hramului și Ziua Tineretului, împreună cu PS Iosif

Hramul Bisericii "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești a fost celebrat sâmbătă, 1 mai 2021, la ora 11.00, printr-o Liturghie pontificală prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț împreună cu număr mare de preoți oaspeți și consăteni, precum și mulți credincioși din Barticești și alte localități vecine.

Sfânta Liturghie a început cu procesiunea solemnă de la casa parohială spre biserică. Părintele paroh, Marius Sabău, a salutat, în numele întregii comunități, pe toți preoții prezenți și pe Preasfințitul Iosif Păuleț, care a venit pentru prima dată în Parohia Barticești, în calitate de episcop, pentru a celebra Sfânta Liturghie solemnă a hramului.

În cadrul omiliei, Preasfințitul Iosif ni l-a prezentat pe Sfântul Iosif ca model de credință pentru toți muncitorii. Pentru ca munca noastră să fie rodnică, trebuie să fie împletită cu rugăciunea. Preasfințitul ne-a îndemnat să fim oameni harnici, oameni credincioși așa cum a fost și Sfântul Iosif. Atunci când munca este făcută cu credință și iubire, aceasta îl înnobilează pe om și-l aseamănă din ce în ce mai mult cu Dumnezeu.

De 1 Mai fiind și Ziua Tineretului la nivel diecezan, Preasfințitul i-a felicitat pe toți tinerii prezenți la Sfânta Liturghie și pe cei care ne-au urmărit prin intermediul internetului, promițându-le că îi poartă în rugăciunile sale. I-a îndemnat pe tineri să privească mereu la Sfântul Iosif și să iubească munca, deoarece doar prin muncă și rugăciune se pot realiza.

Păstorul diecezei ne-a îndemnat să-l avem în rugăciunile noastre și pe Preasfințitul Petru Gherghel care la 1 mai 1990 a fost consacrat episcop și a lăsat în urma sa atâtea lucruri frumoase.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh i-a mulțumit Preasfințitului Iosif pentru prezența în mijlocul nostru, pentru cuvintele adresate, pentru rugăciuni și pentru frumoasa mărturie de credință oferită. De asemenea, le-a mulțumit și tuturor preoților din jurul altarului, corului care ne-a înălțat inima prin frumoasele cântece și tuturor celor care s-au implicat în organizarea și în pregătirea acestei sărbători.

Pr. Claudiu Bogdan Hușanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 mai: Barticești: Sărbătoarea hramului și Ziua Tineretului, împreună cu PS Iosif


 

lecturi: 1175.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat