Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vatican: Rugăciunea Rozariului prezidată de Sfântul Părinte Francisc pentru a invoca sfârșitul pandemiei (Bazilica "Sfântul Petru" - Capela Gregoriana, sâmbătă, 1 mai 2021)

Rugăciune înainte de recitarea Rozariului

La începutul lunii dedicate Sfintei Fecioare Maria, ne unim în rugăciune cu toate sanctuarele răspândite în lume, cu credincioșii și cu toate persoanele de bunăvoință, pentru a încredința în mâinile Mamei noastre sfinte întreaga omenire, încercată dur de această perioadă de pandemie.

În fiecare zi din această lună mai îți vom încredința ție, Maică a Milostivirii, multele persoane care au fost atinse de virus și continuă să îndure consecințele: de la frații și surorile noștri răposați la familiile care trăiesc durerea și incertitudinea zilei de mâine; de la bolnavi la medici, la oamenii de știință, la asistenții medicali, angajați în prima linie în această bătălie; de la voluntari la toți profesioniștii care prestează serviciul lor prețios în favoarea celorlalți; de la persoanele aflate în doliu și durere la cele care, cu un simplu zâmbet și un cuvânt bun, au adus întărire celor care erau în nevoie; de la cei care - mai ales femei - au îndurat violență în cadrul zidurilor familiale din cauza închiderii forțate la cei care doresc să reia cu entuziasm ritmurile vieții zilnice.

Mamă a Ajutorului, primește-ne pe toți sub mantia ta și ocrotește-ne, susține-ne în ora încercării și aprinde în inimile noastre lumina speranței pentru viitor.

_________________

Rugăciune după recitarea Rozariului

Sub ocrotirea ta căutăm refugiu, Sfântă Născătoare de Dumnezeu. În situația dramatică prezentă, încărcată de suferințe și de angoase care sunt cuibărite în lumea întreagă, alergăm la tine, Mamă a lui Dumnezeu și Mamă a noastră, și căutăm refugiu sub ocrotirea ta.

O, Fecioară Marie, îndreaptă spre noi ochii tăi cei milostivi în această pandemie de coronavirus și întărește pe cei care sunt dezorientați și care plâng pentru cei dragi ai lor, îngropați adesea într-un mod care rănește sufletul. Sprijină-i pe cei care sunt neliniștiți pentru persoanele față de care, pentru a împiedica infectarea, nu pot să fie aproape. Revarsă încredere în cel care este în neliniște pentru viitorul nesigur și pentru consecințele asupra economiei și asupra locului de muncă.

Mamă a lui Dumnezeu și Mamă a noastră, imploră pentru noi de la Dumnezeu, Părinte al milostivirii, ca această încercare dură să se termine și să se întoarcă un orizont de speranță și de pace. Ca la Cana, intervino la Fiul tău divin, cerându-i să întărească familiile bolnavilor și ale victimelor și să le deschidă inima lor la încredere.

Ocrotește-i pe medici, pe asistenții medicali, personalul sanitar, voluntarii care în această perioadă de urgență sunt în prima linie și își pun viața în pericol pentru a salva alte vieți. Însoțește truda lor eroică și dăruiește-le forță, bunătate și sănătate.

Fii alături de cei care noapte și zi îi asistă pe bolnavii și pe preoții care, cu grijă pastorală și angajare evanghelică, încearcă să ajute și să susțină pe toți.

Sfântă Fecioară, luminează mințile bărbaților și femeilor de știință, pentru ca să găsească soluțiile corecte pentru a învinge acest virus. Asistă-i pe responsabilii națiunilor pentru ca să acționeze cu înțelepciune, grijă și generozitate ajutându-i pe cei care duc lipsă de cele necesare pentru a trăi, programând soluții sociale și economice cu clarviziune și cu spirit de solidaritate.

Preasfântă Marie, atinge conștiințele pentru ca uriașele sume folosite pentru a crește și a perfecționa armamentele să fie desinate în schimb pentru a promova studii adecvate pentru a preveni asemenea catastrofe în viitor.

Mamă preaiubită, fă să crească în lume sentimentul de apartenență la o unică mare familie, având conștiința legăturii care-i unește pe toți pentru ca prin ajutor fratern și solidar să venim în ajutorul multelor persoane și situații de mizerie. Încurajează fermitatea credinței, perseverența în slujire, statornicie în rugăciune.

O, Marie, mângâietoarea mâhniților, îmbrățișează pe toți fiii tăi suferinzi și dobândește ca Dumnezeu să intervină cu mâna sa atotputernică pentru ca să ne elibereze de această epidemie teribilă, așa încât viața să poată relua în seninătate în decursul său normal. Ne încredințăm ție, care strălucești pe drumul nostru ca semn de mântuire și de speranță.

O, milostivă, o, blândă, o, dulce Fecioară Marie, condu pașii pelerinilor tăi care doresc să te roage și să te iubească în sanctuarele dedicate ție în toată lumea, sub cele mai variate titluri care amintesc de mijlocirea ta. Fii pentru fiecare o călăuză sigură. Amin.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 933.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat