Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa a sărbătorit ziua onomastică împreună cu săracii

La rând pentru vaccin cu Papa Francisc și o bucată de ciocolată

Pentru ziua sa onomastică Papa Francisc a ales să dea viață unei "sărbători" sobre și familiale cu săracii. Și astfel în ziua de Sfântul Gheorghe, vineri, 23 aprilie 2021, puțin după ora 10.30, a mers în atriul din aula "Paul al VI-lea" pentru a fi împreună cu cele circa 600 de persoane aflate la rând pentru a doua doză de vaccin împotriva lui covid-19: prima doză au primit-o în timpul Săptămânii Sfinte.

Papa Francisc a oferit personal o mică recepție cu ou de ciocolată, sandviciuri, biscuiți și sucuri de fructe. În acest climat de simplitate, a salut pe toți cei prezenți de-a lungul "parcursului" eficient pregătit în aulă - devenit "ambulatoriu" - pentru a permite cât mai bine vaccinarea. Și, ca la orice sărbătoare frumoasă de familie, a fost intonat și tradiționala cântare de urare pentru ziua onomastică.

Vizita Papei Francisc a provocat o emoție profundă în rândul persoanelor fragile și marginalizate care stăteau la rând, însoțite de diferite realități caritative romane (ieri mai ales de Misionarele Carității) și primite de voluntarii care prestează serviciu, îndeosebi, la Dispensarul pediatric "Sfânta Marta" și la punctul de primire de la coloanele din Piața "Sfântul Petru", împreună cu unii reprezentanți ai diferitelor spitale romane. Era prezent, printre alții, directorul spitalului Spallanzani, Francesco Vaia, în linia întâi în lupta împotriva virusului.

Acea bucată de ciocolată și acei biscuiți oferiți de papa, și distribuiți de personalul voluntar fiind respectate în mod absolut măsurile sanitare, au dat zilei încă o tonalitate de familiaritate.

În sfârșit, pontiful a voit să-i încurajeze personal pe voluntari, mulțumindu-le pentru mărturia de slujire și recomandându-le să "continue în angajare". Apoi, prin intermediul cardinalului Konrad Krajewski, Papa Francisc a adresat cuvinte de recunoștință celor care au contribuit să facă posibilă procedura de vaccinare și inițiativa "vaccinului suspendat" care va permite să ajungă la atâtea persoane care așteaptă, și în zonele mai sărace. Puțin după ora 11.00 pontiful s-a întors la Casa "Sfânta Marta".

Tot cu ocazia sărbătorii Sfântului Gheorghe, președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, a trimis un mesaj Papei Francisc pentru a-i exprima "felicitările afectuoase și cordiale ale poporului italian, împreună cu - a afirmat el - cele mai călduroase urări ale mele de bunăstare pentru persoana dumneavoastră".

"În urmă cu puține săptămâni, cu ocazia celui de-al șaptelea centenar de la moartea lui Dante Alighieri" - a scris președintele Mattarella - papa "a adus din nou marelui poet florentin un omagiu vibrant și luminos". Mulțumindu-i "pentru că a însoțit o aniversare atât de importantă pentru Italia cu reflecțiile foarte frumoase conținute în scrisoarea Candor lucis aeterne, doresc să mă unesc - a continuat Mattarella - cu dorința ca figura lui Dante Alighieri, «paradigmă a condiției umane», să poată lumina cu speranță drumul fiecăruia - mai ales în această perioadă dificilă încă marcată de pandemie - ajutându-i pe toți «să înainteze cu seninătate și curaj în pelerinajul vieții»".

(După L'Osservatore Romano, 24 aprilie 2021)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 928.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat