Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Viișoara: Prima serie de exerciții spirituale a fraților franciscani

Un grup de nouă frați a celebrat în perioada 18-23 aprilie 2021 exercițiile spirituale anuale sub îndrumarea (on-line) captivantă a fratelui Roberto di Paolo, OFMConv., biblist și rector al Institutului Superior de Științe Religioase "Giuseppe Toniolo" din Pescara (Italia).

Meditațiile, practice și profunde, bazate pe textul evanghelic In 20-21, au avut ca temă Întâlnirea lui Isus înviat, nu numai cu persoanele despre care vorbește Evanghelia după Ioan - Maria Magdalena, Simon Petru, ucenicul iubit, Toma și ceilalți discipoli -, dar și cu fiecare dintre noi, astăzi, în viața fraternă, de credință, de fiecare zi. Exemplul celor cărora Isus înviat le-a ieșit în întâmpinare și le-a schimbat existența continuă să ne vorbească, iar trăirile lor le putem identifica și în istoria personală.

De fapt, împărtășim (cu discipolii lui Isus, dar și ca discipoli ai săi) același drum de credință, presărat cu întuneric, trădare, îndoieli, lipsuri, frustrări, slăbiciuni, păcate, fugă, oboseală, frică, moarte etc. Fără să se scandalizeze, fără intenția de a reproșa, ținând cont de ritmul fiecăruia, păstrându-ne în legătura comuniunii, Isus iese în întâmpinare pentru a ne vindeca, a ne ține împreună, a ne însoți, a rămâne cu noi, prin cuvântul său și prin iertare. Prin felul său de a se raporta cu noi, Isus ne oferă modelul pe care trebuie să-l urmăm în relațiile fraterne care se pot construi cu credință, răbdare, afecțiune.

Două condiții sunt necesare pentru a trăi ca oameni vii, însuflețiți de Duhul lui Isus înviat. Prima e chiar aceea de a-l recunoaște pe Isus înviat (In 20) care vine în viața noastră atât în momente speciale, extrem de personale, cât și în experiențele vieții comunitare animate de voința de a crede și de drumul imperfect al credinței. A doua constă în a recunoaște propria misiune (In 21), locul nostru în Biserică și în lume încredințat de Isus care, deși ne asistă și ne ajută, nu dă mărturie în locul nostru, ci ne îngăduie să "facem partea noastră", să-l urmăm scriind prin viața personală evanghelia vie care să stea mărturie pentru întărirea în credință a tuturor.

Sperăm ca harul primit în aceste zile să aducă roade în viața personală și în fraternitățile noastre.

Pr. Cristian Clopoțel, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-23 aprilie: Viișoara: Prima serie de exerciții spirituale a fraților franciscani


 

lecturi: 1049.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat