Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Foto: www.arcb.ro
Vatican: Distincții ale României conferite mai multor oficiali ai Sfântului Scaun

La Vatican, în Palatul Apostolic, joi, 22 aprilie 2021, mai multor oficiali ai Sfântului Scaun le-au fost înmânate, de către ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu-Petru Zăpîrțan, diverse distincții conferite de președintele Klaus Werner Iohannis pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor diplomatice bilaterale. Printre cei decorați au fost Monseniorul Ionuț Paul Strejac și arhiepiscopul Miguel Maury Buendía.

Ceremonia s-a desfășurat înainte de vizita la Papa Francisc făcută de ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Excelența Sa Liviu-Petru Zăpîrțan, la finalul mandatului său diplomatic.

Cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler a fost decorat Monseniorul Ionuț Paul Strejac, Consilier de Nunțiatură clasa I, Secțiunea pentru Raporturile cu State din cadrul Secretariatului de Stat, iar arhiepiscopului Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, i-a fost conferită distincția Ordinului "Serviciu Credincios" în grad de Mare Cruce.

În semn de înaltă apreciere pentru contribuția avută la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor pe multiple planuri dintre România și Sfântul Scaun și pentru susținerea dialogului interconfesional, au mai primit distincții din partea statului român: Mons. Edgar Peña Parra, Arhiepiscop titular de Telepte, Substitut pentru Afaceri Generale, Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun; Mons Mirosław Stanisław Wachowski, Subsecretar pentru Raporturile cu Statele, Secretariatul de Stat; Mons. Joseph Murphy, Șef al Protocolului Secretariatului de Stat; Mons. Mauricio Rueda Beltz, Consilier de Nunțiatură clasa I, Secretariatul de Stat (în prezent Subsecretar al Secțiunii pentru personalul Diplomatic din cadrul Secretariatului de Stat); Mons. Daniel Pacho, Secretar de Nunțiatură clasa I, Secțiunea pentru Raporturile cu State din cadrul Secretariatului de Stat; Dl. Paolo Ruffini, Prefect al Dicasterului pentru Comunicare al Sfântului Scaun; Dl. Johan Joost Frans Ickx, Director al Arhivelor Istorice, Secțiunea Raporturile cu Statele a Secretariatului de Stat, mai precizează Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta pe site-ul propriu, www.vatican.mae.ro.

Redacția în limba română a Vatican News mai precizează, pe site-ul propriu, www.vaticannews.va, că au fost decorați cu Ordinul "Steaua României" în grad de Ofițer Monseniorul Miroslaw Stanislaw Wachowski, sub-secretar al Secției pentru Raporturile cu Statele, și Monseniorul Joseph Murhpy, șeful protocolului.

Neputând fi prezenți la ceremonia de la Vatican, arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic la București, și arhiepiscopul Paolo Borgia, nunțiu apostolic în Coasta de Fildeș, urmează să primească distincțiile României la sediul respectivelor misiuni diplomatice.

"Ambasadorul Liviu-Petru Zăpîrțan le-a mulțumit acestora pentru colaborarea excelentă din ultimii ani, materializată în numeroasele proiecte derulate împreună, care au culminat cu călătoria apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România în 2019, moment de referință în relațiile bilaterale, încărcat de spiritualitate, fraternitate și ecumenism", mai menționează site-ul Ambasadei României la Vatican.

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 1265.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat