Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Trotuș: Jubileu la 125 de ani de la înființarea Provinciei Franciscane

Duminică, 18 aprilie 2021, comunitatea din Târgu Trotuș în frunte cu păstorii ei, alături de frați ai Provinciei și preoți invitați, au sărbătorit jubileul de 125 de ani de la înființarea canonică a Provinciei "Sfântul Iosif" din România. Celebrarea oficială a avut loc în Biserica Trupul și Sângele Domnului", în cadrul Liturghiei solemne prezidate de pr. Gheorghe-Damian Pătrașcu, ministrul provincial, împreună cu un număr frumos de preoți și mai ales de credincioși.

În cuvântul de învățătură, părintele provincial a ținut să evidențieze și să mulțumească Domnului pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra Provinciei noastre și implicit asupra fraților în decursul timpului. De fapt, această sărbătoare a avut printre altele și scopul de a le aduce un omagiu și de a-i evidenția pe acei frați iluștri care au activat în decursul timpul în comunitatea din Târgu Trotuș și care, prin mărturia, strădania și viața lor au fost un exemplu de trăire a credinței pentru poporul lui Dumnezeu. Printre aceștia au fost amintiți mai ales pr. Anton Sociu, OFMConv., pr. Gheorghe Patrașcu, OFMConv., pr. Anton Dămoc, OFMConv., precum și toți misionarii și frații care au slujit la Târgu Trotuș.

Acest eveniment a făcut parte din cadrul inițiativei Provinciei de a celebra în fiecare din comunități o Liturghie solemnă cu ocazia jubileului.

Mulțumim Domnului și tuturor celor implicați la acest eveniment și îl rugăm să susțină în continuare prin revărsarea harurilor și a binecuvântării sale munca și devotamentul fraților Provinciei noastre în slujba poporului lui Dumnezeu.

Pr. Corneliu Horvat, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 aprilie: Târgu Trotuș: Jubileu la 125 de ani de la înființarea Provinciei Franciscane


 

lecturi: 1537.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat