Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

@stiriARCB: O unică prezență pe Facebook pentru Arhidieceza Romano-Catolică de București

Începând de marți, 20 aprilie 2021, cu acordul și binecuvântarea ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, Arhidieceza de București va avea o unică sursă de comunicare pe platforma Facebook: Arhidieceza Romano-Catolică de București @stiriARCB.

Astfel, paginile Facebook @AngelusCommunicationis, @ARCB.Romania și @revista.Actualitatea.creștina vor deveni o unică pagină, sub denumirea Arhidieceza Romano-Catolică de București @stiri.ARCB

Transmisiunile live ale Sfintei Liturghii sau concertele din catedrală, realizate până acum pe pagina @CatedralaSfIosif, vor avea loc pe noua pagină @stiriARCB, unde vor fi postate și informările legate de programul liturgic și alte evenimente. Pagina @CatedralaSfIosif va primi în curând un nou nume și o nouă destinație, în cadrul unui proiect media în care ARCB este partener și care va fi comunicat ulterior.

Acest proces face parte din strategia de comunicare integrată ARCB de-a lungul timpului, care are în vedere optimizarea constantă a comunicării, adaptată la evoluția continuă a platformelor on-line. Ca rezultat, urmăritorii vor putea accesa într-un singur loc toate informațiile de interes despre Arhidieceza de București, Catedrala "Sfântul Iosif" și viața Bisericii Catolice, în general, într-un mod mai prietenos. Informația va fi mai ușor de urmărit și de transmis. În plus, comunitatea virtuală a acestei unice pagini va fi mai puternică și mai numeroasă, cu mai multe posibilități de interacțiune.

Comunicarea on-line a Arhidiecezei a fost un instrument valoros și înainte de declanșarea pandemiei, dar din martie 2020 a devenit, mai mult decât oricând, și un instrument de comuniune, aducând Sfânta Liturghie în casele oamenilor și ajutând la menținerea legăturii între păstorul Arhidiecezei, preoți, persoane consacrate și laici din ARCB și nu numai. Pentru românii de peste hotare, paginile de social media au însemnat și o conexiune de suflet cu realitățile comunității de acasă.

Cu mulțumiri tuturor celor care au urmărit până acum cele patru pagini de sub umbrela Arhidiecezei de București, îi invităm să rămână în continuare alături de noi pe noua pagină de Facebook unică @stiriARCB. Le mulțumim și jurnaliștilor și comunicatorilor, atât din media catolică și din instituții, cât și din presa națională, care au preluat știri și comunicate din Arhidieceza de București prin intermediul paginilor de Facebook. Sperăm că noua pagină @stiriARCB, ca sursă unică de comunicare a ARCB pe această platformă social media, să le faciliteze procesul de informare a publicului larg.

Ne străduim ca această tranziție să decurgă într-un mod cât mai ușor și dorim să punem la dispoziția urmăritorilor o experiență on-line cât mai bună, conștienți de îndemnul Sfântului Părinte Papa Francisc: "Orice instrument se dovedește util și valoros numai în măsura în care ne motivează să ieșim și să vedem lucruri despre care altfel nu am ști, să postăm pe internet știri care nu ar fi disponibile în altă parte, pentru a permite întâlniri care altfel nu s-ar întâmpla niciodată." (Mesaj pentru cea de-a 55-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, 23 ianuarie 2021)

Pr. Francisc Ungureanu
responsabil al Oficiului pentru Comunicații Sociale al ARCB


 

lecturi: 822.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat