Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Bucurie și trăire la hramul capelei Casei de Bătrâni și Bolnavi

În apropierea sărbătorilor pascale, Biserica ne oferă momente care ne amintesc de viața lui Isus: momente de suferință, momente de renunțare la sine, momente în care se oferă oamenilor, dar cu toate acestea dorește să rămână în mijlocul nostru cu trupul și sângele său. Astfel, după toate aceste momente, Isus ne umple inimile de bucurie și speranță prin Învierea sa.

Ca o continuare la această sărbătoarea a Învierii, Biserica ne dăruiește momente de credință prin sărbătoarea închinată Divinei Îndurări.

Noi, surorile împreună cu bolnavii și bătrânii, ne unim la această sărbătoare prin celebrarea hramului capelei. În acest an, miercuri, 7 aprilie 2021, am avut onoarea să fie prezent Preasfințitul Iosif Păuleț, care a îmbogățit această zi, iar bătrânii și bolnavii au reușit să uite pentru câteva clipe de suferințele lor, observându-se în ochii dânșilor speranța, încrederea și bucuria.

Acum doresc să împărtășesc cu voi impresia pe care a trăit-o una dintre beneficiarele noastre, Iuliana Muntean:

"Miercuri, 7 aprilie 2021, am avut marea bucurie de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, astfel sărbătorind împreună hramul capelei, dedicată Divinei Îndurări, din Casa de Bătrâni și Bolnavi «Sfântul Ioan Paul al II-lea».

La Sfânta Liturghie ne-au onorat cu prezența lor părintele capelan Gabriel Sascău, părintele paroh Marcel Blaj, părintele vicar Lucian Simon, părintele Vasile Petrișor împreună cu Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus. De asemenea, ne-am bucurat și de prezența corului de copii care au animat într-un mod așa de frumos Liturghia.

În cadrul predicii, susținută de Excelența Sa, privindu-ne în ochi, într-un mod foarte călduros și familiar, ne-a transmis sentimentul încrederii că Dumnezeu ne iubește și, prin inima străpunsă a lui Isus, se revarsă viața, iubirea și speranța de care avem nevoie.

Ne-a introdus ca într-o poveste, prin pilda spusă despre copilul care își întreabă tatăl: «Cât de mare este Dumnezeu?». Tatăl a făcut comparație cu un avion. Când acesta se află în aer, este mic cât un purice, iar când se află la sol este imens. Așa este și atunci când noi suntem departe de Dumnezeu, ni se pare că iubirea lui este neînsemnată, dar atunci când suntem aproape, iubirea sa milostivă este imensă.

Noi, cei din Casa de Bătrâni, am simțit și trăit sentimente de dragoste, speranță, încurajare și credința că Isus Milostiv ne iubește și ne primește cu brațele deschise.

Un sentiment de pace și iubire s-a revărsat asupra noastră când Preasfințitul ne-a dat binecuvântarea finală.

Mulțumim tuturor pentru aceste momente unice și minunate!"

Comunitatea Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 aprilie: Butea: Bucurie și trăire la hramul capelei Casei de Bătrâni și Bolnavi


 

lecturi: 1990.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat