Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Misiuni populare

În perioada 29-31 martie 2021 s-au desfășurat misiuni populare în Parohia "Preasfânta Treime" din Butea, zile în care am aprofundat cuvântul lui Dumnezeu cu privire la familia și speranța creștină. Aceste misiuni au fost predicate cu har, pe înțeles și la obiect de pr. dr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiilor, cu scopul vădit ca familia să devină sau să rămână ceea ce este în planul lui Dumnezeu.

La Liturghia de încheiere ne-am bucurat și de prezența pr. Egidiu Condac, vicar general și moderator al Curiei Episcopiei de Iași.

Tema generală acestor misiuni populare a fost "Familia și speranța creștină".

Înainte de fiecare Sfântă Liturghie, credincioșii au participat la devoțiunea Căii sfintei cruci.

Temele specifice fiecărei zile au fost următoarele: "Iubirea care se sacrifică"; "Calea crucii, calea vieții" și "Familia pe drumul speranței".

Misiunile populare au început luni seara, 29 martie, cu tema "Iubirea care se sacrifică". În cadrul predicii pr. Felician ne-a vorbit despre dimensiunea sacrificială a iubirii și exemplul lui Cristos de dăruire și sacrificiu din iubire pentru noi, oamenii. Soții, asemenea lui Cristos, trebuie să se slujească și să se sacrifice reciproc pentru binele familiei lor.

A doua zi, marți seara, tema predicii a fost "Calea crucii, calea vieții". Făcând o analogie frumoasă între drumul lui Isus din pretoriul lui Pilat până pe Golgota și drumul omului de la naștere până la moarte, pr. Felician ne-a exemplificat care este scopul omului, dar și al familiei, pe acest pământ și cum trebuie parcurs acest drum: "împreună cu Cristos".

Miercuri seara, a treia zi, alături de părintele vicar general, am ascultat predica pr. Felician în cadrul căreia s-a accentuat virtutea teologală a speranței. Familia creștină este chemată să spere, să se încreadă în Dumnezeu și în planul său cu privire la ea. În ciuda tuturor dificultăților pe care le întâmpină în drumul ei spre mântuire, familia creștină trebuie să fie semn de speranță și lumină pentru ceilalți oameni, adesea descurajați și indeciși.

Profitând de apropiata zi a preoției din Joia Mare, Surorile Pătimirii lui Isus, care slujesc în comunitatea din Butea, au ținut să mulțumească preoților prezenți pentru dăruire în urmarea vocației, oferindu-le fiecăruia un mic semn al învierii.

La capătul celor trei zile de har, deși a făcut-o și părintele paroh, Marcel Blaj, o vie mulțumire comunității din Butea pentru mobilizarea exemplară, evident, și părintelui paroh pentru ideea de a oferi comunității aceste zile, dar și părintelui Felician pentru toate cele transmise cu simplitate și dăruire. Un gând de prețuire și față de PS Iosif Păuleț, reprezentat cu bucurie de către părintele vicar general Egidiu Condac.

Pr. Lucian Simon, jr.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29-31 martie: Butea: Misiuni populare


 

lecturi: 1207.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat