Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Mulțumiri pentru colecta din a doua duminică a Postului Mare

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași aduce mulțumiri deosebite tuturor celor care s-au alăturat misiunii sale, participând la colecta din duminica a doua a Postului Mare, 28 februarie 2021, în bisericile din Dieceza de Iași. Colecta a fost destinată Programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu".

În numele beneficiarilor Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, mulțumim părinților parohi și tuturor credincioșilor pentru sprijinul oferit. Așa cum noi mângâiem cu vorbe calde tristețea singurătății beneficiarilor, așa să permitem și noi să ne fie mângâiat sufletul de recunoștința celuilalt.

Recunoștința noastră se îndreaptă către toate persoanele care au răspuns invitației Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași de a veni în întâmpinarea celor aflați în suferință.

Colecta din a doua duminică a Postului Mare din ziua de 28 februarie 2021 a fost destinată Programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu", din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, și a reprezentat participarea credincioșilor pentru susținerea activității celor 10 centre zonale de îngrijire la domiciliu, care își desfășoară activitatea în Dieceza de Iași.

Vă mulțumim pentru modul în care ne sprijiniți în misiunea de a crea o lume mai bună și mai dreaptă, răspunzând astfel inițiativei Sfântului Părinte Papa Francisc de a citi și a trăi misterul pascal și în termeni de atenție, dăruire și caritate:

"A trăi un Post Mare de caritate înseamnă a avea grijă de cel care se află în condiții de suferință, abandonare sau angoasă din cauza pandemiei de Covid-19. În contextul de mare incertitudine cu privire la ziua de mâine, amintindu-ne de cuvântul adresat de Dumnezeu slujitorului său: «Nu te teme, pentru că eu te-am răscumpărat» (Is 43,1), să oferim cu caritatea noastră un cuvânt de încredere și să-l facem pe celălalt să simtă că Dumnezeu îl iubește ca pe un fiu. [...] Caritatea este elanul inimii care ne face să ieșim din noi înșine și care generează legătura împărtășirii și comuniunii. «Pornind de la iubirea socială este posibil de înaintat spre o civilizație a iubirii» (Fratelli tutti, 183)" (Din Mesajul Sfântului Părinte pentru Postul Mare 2021).

Pr. Iosif Iacob,
director general

* * *

Caritas: Colecta din a doua duminică a Postului Mare va fi pentru Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu"


 

lecturi: 557.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat