Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Prato (Italia): Tradiția mărțișorului în comunitatea românilor catolici

Copiii comunității românilor catolici din Prato au confecționat felicitări și mărțișoare. Fondurile obținute vor fi direcționate către Centrul Misionar Diecezan Iași și o asociație din Prato.

O altă inițiativă de succes a pr. Gabriel Ovidiu Bejenaru, responsabil al Comunității Române din Prato "Sfântul Anton de Padova", este cea a mărțișorului.

Simbol despre care cei vârstnici ne-au tot povestit, cei mari au învățat, iar cei mici învață ori urmează să o facă, întrucât sinteza acestei frumoase tradiții, spre mândria și surprinderea noastră, a românilor, și-a găsit un loc de cinste până și în manualul de italiană al clasei a doua.

Dat fiind că teoria se îmbină de minune cu practica, toți copiii comunității noastre au susținut un laborator, confecționând felicitări și mărțișoare care, pe toată durata lunii martie, în fiecare duminică, pot fi achiziționate în schimbul unei oferte, urmând ca suma obținută să fie direcționată atât către Centrul Misionar Diecezan Iași, cât și către o asociație din Prato, "Centro di Aiuto alla Vita". Deja către Centrul Misionar Diecezan a fost direcționată suma de 500 euro.

Începutul este unul bun și promițător, considerând consistenta sumă acumulată în prima duminică, și ne îndeamnă să privim cu și mai mult optimism către cele ce vor urma în virtutea faptului că pe data de 7 martie artista Monica Bejenaru ne va încânta inimile cu un moment muzical dedicat mamelor.

Se prevede, așadar, o participare mai numeroasă, asigurându-ne de faptul că ne permit acest lucru condițiile și regulile actuale, văzând că de ceva vreme ne bucurăm de Biserica "S. Domenico", mult mai încăpătoare, mulțumind încă odată pe această cale părintelui pentru demersurile făcute.

Rodul acestei inițiative, pe lângă cel material, este și unul spiritual. Ne dă posibilitatea de a fi împreună, de a fi mai aproape, de a ne cunoaște mai bine și de a conștientiza faptul că ceea ce suntem nu este atât ceea ce avem, cât ceea ce dăm, nu atât ceea ce dobândim, cât ceea ce dăruim cu dragoste și bunătate semenilor noștri.

Gabriela Radu

*

De la 1 noiembrie 2020, Liturghiile în limba română sunt celebrate în Biserica "San Domenico" (Piazza San Domenico, 8, 59100-Prato) în fiecare joi, la ora 15.30, și în fiecare duminică, la ora 12.00. De păstorirea comunității este responsabil pr. Ovidiu-Gabriel Bejenaru, de la 1 octombrie 2019.

Comunitatea catolică română "Sfântul Anton de Padova" din Prato are pagina de Facebook: www.facebook.com/Comunitatecatolicaprato/


 

lecturi: 1356.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat