Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Mulțumiri după campania "Întoarce-ți privirea spre casă!"

În perioada 1 decembrie 2020-31 ianuarie 2021 s-a desfășurat campania "Întoarce-ți privirea spre casă!", destinată programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu" din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

Campania Întoarce-ți privirea spre casă! a fost organizată pentru a sprijini Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu" din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și a reprezentat participarea credincioșilor la susținerea activității centrelor regionale de îngrijire la domiciliu care funcționează în Dieceza de Iași. Mulți oameni de bine din diaspora ni s-au alăturat pentru a oferi un sprijin bătrânilor aflați în suferință. În anul 2020 am oferit servicii medicale și sociale unui număr de peste 1.200 de vârstnici din aproximativ 30 de localități din regiunea Moldovei.

Trăim vremuri de grea încercare. Pandemia din ultimele luni și-a pus amprenta asupra vieților noastre, cu atât mai mult efectele acesteia le resimt cei bătrâni și bolnavi, izolați în casele lor. În această perioadă, am învățat să fim mai binevoitori, mai darnici, mai înțelegători, să recunoaștem în fiecare om imaginea lui Dumnezeu, făptura ce merită înainte de toate prețuire, respect și iubire.

Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu" se adresează persoanelor vârstnice ce suferă din cauza bolilor, a singurătății și a stării materiale precare. Prin intermediul programului, bunicii și bunicile beneficiază de îngrijire medicală specializată la domiciliu, servicii de asistență socială, sprijin în efectuarea activităților de zi cu zi.

Dorim să mulțumim tuturor părinților parohi și oamenilor de bine pentru colaborarea și disponibilitatea manifestată în cadrul acestei campanii. Ați adus o rază de lumină și speranță pe chipul celor vârstnici, ați răspuns mesajului și invitației lui Cristos "...mie mi-ați făcut" (...). Ați fost în acest fel prezenți "acasă" prin acea privire care oferă sprijin și mângâie celor simpli și în nevoie, celor singuri și abandonați, celor care așteaptă un zâmbet, o mângâiere, un cuvânt și un braț pe care să se sprijine.

Solidaritatea ne unește și pentru aceasta trebuie să continuăm să parcurgem acest drum împreună, pentru a fi alături de cei aflați în nevoie.

Cu speranța de a împărtăși noi experiențe de solidaritate, vă dorim multe binecuvântări de la Domnul!

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Caritas: Apel caritativ către comunitățile catolice din diaspora


 

lecturi: 402.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat