Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Momente de bucurie cu și pentru bătrânii de la Casa "Sfântul Ioan Paul al II-lea"

Surorile, personalul, voluntarii și un grup de adolescenți și copii, din Parohia Butea, au adus un moment de bucurie bolnavilor și bătrânilor din Casa "Sfântul Ioan Paul al II-lea" în ziua de duminică, 14 februarie 2021.

În săptămâna precedentă, într-una dintre activitățile de "terapie ocupațională" cu sora Victoria, psihologul nostru, unul din bunici își exprimă dorința de a oferi o floare de ziua îndrăgostiților. Printr-un mic dialog am aflat că bunicul Petru dorește să ofere această floare Sfintei Fecioare pe care zilnic o vizitează în capela din casă.

Ne-am mobilizat și am organizat împreună un moment artistic.

După ce au intrat adolescenți și copii care erau unul mai frumos ca celălalt, iar bunicii, personalul și surorile erau deghizați cu coifuri și măști, s-a început momentul artistic cu un cântec și o rugăciune mulțumindu-i lui Dumnezeu că suntem sănătoși și putem fi împreună.

S-a făcut o scurtă precizare spunându-le: "Sărbătorim azi ziua îndrăgostiților și carnavalul deoarece de miercuri intrăm în post", apoi li s-a explicat că această sărbătoare este și pentru noi, surorile, deoarece suntem miresele lui Isus. Iubirea pe care o purtăm față de Dumnezeu trebuie să o transmitem aproapelui așa cum Isus ne învață în evanghelie: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți" (Mt 22,39).

Adolescenții și copiii au avut câteva dansuri tradiționale, unde au invitat și pe bunicii care puteau dansa, personalul și surorile. Bucuria de a fi egali, mic cu mare și fericiți împreună a fost imensă pentru toți.

La rândul lor, bunicii au prezentat cu entuziasm câteva cântece și poezii.

A urmat momentul emoționant de a oferi floarea Sfintei Fecioare, statuie care se găsește în sala de recreație. Florile au fost oferite doamnelor de către domni, iar cine primea floarea, o ducea Sfintei Fecioare, oferind intențiile ei și ale persoanei care i-a dăruit floarea.

Privind bucuria și mulțumirea tuturor, acest moment l-am încheiat nu înainte de a ne exprima recunoștința și mulțumirea tuturor celor prezenți. Așa cum am mai zis, bunicii și bolnavii sunt pentru noi "perle prețioase".

Iubirea pentru persoanele de vârsta a treia încercăm să o exprimăm neîncetat prin a le face mici și plăcute surprize, astfel simțim bucuria lor, oferindu-le zi de zi sfaturi simple, pentru a le face viața mai senină.

În cartea "L'amore non avrà mai fine" citim următoarele: "În boală sau într-o altă suferință trebuie să ne abandonăm în iubirea lui Dumnezeu, precum un copil care se încredințează cu totul în brațele celor care îl iubesc... încredințându-ne celui care este iubirea și speranța, Isus".

Surorile misionare și colaboratorii

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 februarie: Butea: Momente de bucurie cu și pentru bătrânii de la Casa "Sfântul Ioan Paul al II-lea"


 

lecturi: 1740.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat