Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pârgărești: Adeziunea la Opera Pontificală a Copilăriei Misionare

Duminică, 7 februarie 2021, comunitatea Parohiei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Pârgărești s-a bucurat să celebreze în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00 adeziunea a 15 copii la Opera Pontificală a Copilăriei Misionare (OPCM), prezidată de părintele Ștefan Lenghen care a încredințat noilor membri mandatul de mic misionar al lui Isus, în lume.

Pentru a înțelege cât mai bine rolul și frumusețea acestei Opere Pontificale, una din cele patru ale Sfântului Părinte Papa, copiii, adolescenții și animatorii au luat parte la cursuri de formare misionară, sub îndrumarea părintelui Eugen Blaj, director național al Operelor Misionare Pontificale din România (OMPR), a doamnei Matilda Andrici, a părintelui Ștefan Lenghen, cu sprijinul și implicarea părintelui paroh Laurențiu Cucuteanu.

La aceste cursuri, viitorii membrii aud deseori numele unei persoane care în secolul al XIX-lea, îndemnat de dragostea lui pentru Cristos și pentru omenire, a fondat Copilăria Misionară pentru a ajuta copiii din China și din întreaga lume. Acesta a fost episcopul Charles de Forbin-Janson. Astăzi această importantă slujire începută în urmă cu aproape 200 de ani continuă în 150 de țări cu directori naționali, coordonați de secretariate internaționale pe lângă Sfântul Scaun, ajunsă și primită cu entuziasm și de comunitatea noastră din Pârgărești.

Copiii sunt chemați să continue munca episcopului, acționând sub motoul "Copiii sprijină copiii" și angajamentul: "un Bucură-te, Marie în fiecare zi și un bănuț pe lună" care sintetizează intuiția fondatorului și carisma operei, care își propune nu doar formarea unei mentalități misionare în copii, ci și a-i face protagoniști ai evanghelizării în Biserică.

Sunt chemați să răspândească vestea cea bună "care luminează mereu din nou o lume aflată în întuneric și care ne dă curajul de a trăi și de a acționa și în felul acesta să facem să intre lumina lui Dumnezeu în lume". De asemenea să practice caritatea și să se roage, deoarece rugăciunea este prima "operă misionară", cea dintâi, pe care orice creștin poate s-o facă și este cea mai eficace, deși aceasta nu se poate măsura; copiii, avându-l ca model pe Isus Cristos, prin viața lor să-i cheme la mântuire pe cât mai mulți.

Îndemnați de aceste învățături și cu speranța unei lumi mai bune, cei 15 copii au pășit emoționați pragul Bisericii natale și plini de încredere au promis în fața altarului și a comunității că le vor respecta și le vor pune în practică. Răspunsul plin de încredere la chemarea lui Isus face din acești copii un model de curăție, bunătate și dăruire pentru fiecare dintre noi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, copiii au primit un carnet de membru al OPCM, rozariul misionar, un ghid despre activitățile operei, un calendar cu mici sarcini săptămânale și cutiuța "Căsuța Carității", în care ei vor putea să adune micile lor economii, astfel să îl ajute pe Sfântul Părinte Papa în opera lui misionară.

Să ne conducă în acțiunea noastră misionară Fecioara Maria, steaua noii evanghelizări, care l-a dăruit lumii pe Cristos, pus ca lumină a neamurilor pentru ca să ducă mântuirea "până la marginile pământului" (Fap 13,47).

Diana Mădălina Solomon

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 februarie: Pârgărești: Adeziunea la Opera Pontificală a Copilăriei Misionare


 

lecturi: 1029.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat