Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Misiuni populare în Parohia "Sfântul Mihail"

În Parohia "Sfântul Mihail" din Săbăoani, la inițiativa părintelui paroh Irinel-Iosif Iosub, s-au desfășurat misiuni populare în perioada 4-7 februarie 2021, în cadrul cărora părintele predicator Iacob Stolnicu, paroh la Parohia "Isus, Bunul Păstor" din Roman, a vorbit despre inima lui Isus, dar și despre aspecte ale vieții de familie. La Liturghia de încheiere, duminică, 7 februarie, a fost prezent și pr. Sebastian Bilboc, decan de Roman.

Inspirat de Duhul Sfânt, răspunzând glasului divin, și în acest an părintele paroh Irinel a binevoit să ne apropie și mai mult de inima milostivă a Mântuitorului nostru Isus Cristos, începând novena la inima preasfântă a lui Isus cu misiuni populare.

Vă mărturisesc că noi, credincioșii din Săbăoani, am simțit că cerurile s-au deschis în aceste zile, iar inima Mântuitorului ne-a primit pe fiecare care a dorit să se apropie de el.

Călăuzit de Duhul Sfânt și privind asupra inimii lui Isus și a inimii neprihănite a Sfintei Fecioare Maria, părintele predicator Iacob Stolnicu, folosind "dalta" cuvântului lui Dumnezeu și împreună cu Isus Cristos - cuvântul întrupat, a reușit să schimbe inimile noastre, i-a făcut cale lui Dumnezeu în inimile noastre.

Glasul Domnului, prin gura părintelui predicator, ne-a făcut să ne întrebăm în aceste zile, mai mult ca oricând: Ce ai în inimă? Ce purtăm în viața noastră, în casa noastră, în munca noastră?

Ne-a prezentat apoi inima lui Isus și inima neprihănită a Preacuratei Fecioarei Maria, mama noastră, ne-a arătat că inima zdrobită este căutată de Dumnezeu, că inima noastră are nevoie de o altă identitate și că trebuie să fie după inima lui Isus.

Un aspect subliniat, de asemenea, de părintele predicator, a fost acela că în zadar încercăm să-i schimbăm pe cei din jurul nostru. În primul rând trebuie să ne schimbăm inima noastră și apoi toate se vor așeza spre bine.

O familie este fericită atunci când există respect, demnitate, dorință de sacrificiu și dăruire totală.

Precizându-ne că familia este locul unde se măsoară ascultarea, fidelitatea, iubirea, jertfa, statornicia, părintele predicator și-a exprimat dorința ca aceia care au participat în aceste zile la misiuni să aducă un plus în viața lor, să devină mai buni.

Părintele Stolnicu ne-a încurajat că toți o putem lua de la capăt, amintindu-ne astfel de câte ori Dumnezeu o ia de la capăt cu noi atunci când, cu inima căită, avem puterea de a îngenunchea la scaunul de Spovadă, mărturisindu-ne păcatele.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Irinel a mulțumit în primul rând bunului Dumnezeu pentru aceste zile de har, de sărbătoare, preoților care au ajutat la spovadă, părinților vicari Eugen și Iulian, corului pentru cântările care au însoțit aceste sfinte Liturghii, părintelui decan Sebastian Bilboc, preoților prezenți la altar și i-a felicitat pe toți credincioșii prezenți în aceste zile la biserică.

Un mulțumesc cu totul special a fost adresat de către părintele paroh Irinel părintelui predicator Iacob Stolnicu, care a fost o binecuvântare pentru noi în aceste zile, concluzionând din predicile acestor zile că familia fără Dumnezeu se destramă, omul fără Dumnezeu nu știe de ce s-a născut, pentru ce trăiește, pentru ce muncește, pentru ce suferă și pentru ce moare.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru păstorii din parohia noastră, păstori după inima lui Isus, care ne slujesc și se îngrijesc de inimile și sufletele noastre!

Camelia Fechetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 februarie: Săbăoani: Misiuni populare în Parohia "Sfântul Mihail". Liturghia de încheiere

* * *

Înregistrări video ale celebrărilor:

7 februarie: Liturghia de încheiere

6 februarie: Liturghia a 5-a

6 februarie: Liturghia a 4-a

5 februarie: Liturghia a 3-a

5 februarie: Liturghia a 2-a

4 februarie: Liturghia de deschidere

* * *

Fotografii din aceste zile de misiuni au fost publicate pe pagina de Facebook a Parohiei "Sfântul Mihail":

7 februarie: Încheierea

6 februarie: A treia zi de misiuni

5 februarie: A doua zi de misiuni

4 februarie: Deschiderea


 

lecturi: 1755.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat