Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura ARCB: O inspirație pentru Postul Mare, alături de Papa Francisc

Deoarece anul acesta Postul Mare începe foarte devreme, ne-am grăbit să pregătim un material util care să-i însoțească pe credincioși pe parcursul anual al celor 40 de zile de revizuire a vieții. Semnat de Papa Francisc, acest mic tovarăș de drum reunește gânduri și rugăciuni pentru fiecare zi din Postul Mare, fiind marcat de stilul cald și primitor al pontifului.

La Editura ARCB este în curs de apariție volumul Domnul a înviat! Cu Papa Francisc către sărbătoarea Paștelui, o culegere de meditații și rugăciuni pentru Postul Mare, semnată de Papa Francisc și ilustrată cu imagini semnificative din momentele liturgice ale acestui timp deosebit. Volumul este introdus de o prefață incitantă a cardinalului Angelo Comastri, care face o legătură între vremurile noastre și anii ce au urmat celui de-al Doilea Război Mondial. Cartea apare în format "de buzunar" pentru a fi ușor purtată cu sine, are 76 de pagini și a fost tradusă din limba italiană de Mihaela Voicu. Volumul costă 8 lei și va putea fi procurat de la Librăria "Sfântul Iosif" din București, direct sau prin comandă telefonică ori on-line (www.librariasfiosif.ro).

"Iubirea de aproapele trebuie să fie un stil care orientează orice lucru pe care-l facem. Papa Francisc, prin scurte gânduri care semnalizează drumul convertirii, ne însoțește din Miercurea Cenușii până în ziua luminoasă a Paștelui. La începutul Postului Mare, papa ne întreabă: Spre ce să ne îndreptăm privirea pe drumul Postului Paștelui? E simplu: spre Cel Răstignit. Isus pe cruce este busola vieții. De ce? Deoarece crucea este un strigăt al iubirii, o breșă prin care milostivirea infinită a lui Dumnezeu ne vine în întâmpinare. Dacă ne deschidem inima acestei breșe de iubire, în ziua de Paști vom putea exclama: Iubirea a înfrânt ura, viața a biruit moartea, lumina a alungat întunericul! (Mesajul Urbi et Orbi al Papei Francisc pentru Sfintele Paști, 5 aprilie 2015). Drum bun!" (Cardinalul Angelo Comastri, prefață)

Liana Gehl

* * *

"Domnul a înviat! Cu Papa Francisc către sărbătoarea Paștelui" Meditații de Papa Francisc, cu o prefață de cardinal Angelo Comastri. Ilustrații: Vatican Media. Traducere: Mihaela Voicu. Editura ARCB, 2021, ISBN 978-606-728-109-5, 10,4x14,6 cm, 76 p. color, 8 lei


 

lecturi: 2020.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat