Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Misionar Diecezan: "Am făcut să zâmbească peste 2600 de copii" în Kenya și Coasta de Fildeș

Episcopia Romano-Catolică de Iași prin intermediul Centrului Misionar Diecezan a organizat în perioada Adventului și a Crăciunului un proiect umanitar destinat copiilor din Maikona - Kenya și din Djebonoua - Coasta de Fildeș.

Proiectul "Fă un copil să zâmbească, oferă un cadou de Crăciun" a ajuns la final. Datorită generozității oamenilor din Dieceza de Iași și a generozității binefăcătorilor din țară și din străinătate, Centrul Misionar Diecezan a reușit anul acesta în perioada Crăciunului să aducă bucurie pe chipul a peste 2600 de copii din țările de misiune.

Având în vedere distanțele lungi și situația internațională destul de delicată, proiectul s-a întins pe o perioadă mai îndelungată decât ne-am așteptat inițial. Așadar, după zile pline de alergătură și după multe drumuri, împărțirea cadourilor în toate satele misiunilor noastre a ajuns la final. Misionarii noștri ne-au trimis fotografii și câteva gânduri legate de acest proiect. Le mulțumim pentru efortul depus pentru ca toți copiii să se bucure de un cadou sau de o masă caldă.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către parohiile Diecezei de Iași și către toți binefăcătorii Centrului Misionar din țară și din străinătate pentru generozitatea de care au dat dovadă. Dacă peste 2600 de copii s-au bucurat în perioada Crăciunului de cadouri și o porție de mâncare este pentru că mulți oameni cu inima bună ne-au ajutat. Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor!

Pr. Florin-Petru Sescu
Centrul Misionar Diecezan

*

Maikona, Kenya:

Doresc să transmit un mesaj tuturor celor care ne-au ajutat cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, în mod deosebit pentru "cadourile de Crăciun" pregătite pentru copiii de aici, din Kenya.

Este adevărat că am terminat destul de târziu împărțirea lor, însă, trebuie să înțelegem că, aici în misiunea noastră, sărbătoarea Crăciunului durează mult mai mult. Ultima Liturghie de Crăciun din toate comunitățile a fost celebrată pe data de 6 ianuarie, deoarece nu am reușit să ajungem peste tot în zilele imediat următoare Crăciunului. La aceasta se adaugă faptul că în misiune suntem doar doi preoți și distanțele sunt foarte mari, de aceea abia acum am reușit să ducem la bun sfârșit proiectul.

Cadourile pentru copii, oferite de Episcopia Romano-Catolică de Iași prin intermediul Centrului Misionar Diecezan, le-am distribuit în toată această perioadă. Astfel, au fost împărțite aproximativ 1400 de cadouri.

Vă suntem recunoscători pentru bucuria de nedescris pe care ați făcut-o copiilor din misiune și părinților lor. Chiar dacă pachetele nu au fost la fel de mari ca în anii precedenți, pentru ei cel mai important lucru a fost că au primit un cadou de Crăciun.

Mulțumim tuturor binefăcătorilor Centrului Misionar Diecezan de Iași, din dieceză, din țară și din străinătate, pentru darul oferit copiilor din misiunea Maikona. Vă asigurăm că cei de aici, mai ales copiii, se roagă pentru dumneavoastră și speră că nu îi veți uita și îi veți ajuta ori de câte ori va fi nevoie.

Vă mulțumim pentru tot!

Pr. Claudiu Iștoc

Fotografiile din Kenya pot fi vizualizate dând click aici.

*

Djebonoua, Coasta de Fildeș:

Luni, 28 decembrie 2020, în Parohia Djebonoua a avut loc o întâlnire cu toți copiii din toate satele din misiunea noastră. Au participat aproximativ 1200 de copii, fiind însoțiți de responsabilii grupurilor care au avut grijă de ei.

Încă de la 7 dimineața copiii au ieșit din case și s-au adunat în satele lor de unde au fost luați de microbuzele trimise de noi. Aceștia au fost transportați în satul Adjouassou, acolo unde a avut loc întâlnirea tuturor copiilor. Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a avut loc și un botez. După Sfânta Liturghie copiii au mers la școală, unde au avut parte de un scurt moment de animație, urmat de prânz.

După-amiază am pregătit un program de jocuri pentru toți copiii, cu posibilitatea de a câștiga mici premii. La sfârșitul întâlnirii fiecare copil a primit cadoul de Crăciun.

Cu siguranță această întâlnire nu ar fi fost posibilă fără ajutorul Episcopiei Romano-Catolice de Iași care, prin intermediul Centrului Misionar Diecezan din Iași și al binefăcătorilor acestuia, ne-a ajutat și anul acesta.

Vă mulțumim mult pentru că împreună am reușit să punem un zâmbet pe chipurile a 1200 de copii.

Bunul Dumnezeu să vă răsplătească!

Pr. Mădălin-Răzvan Iacob

Fotografiile din Coasta de Fildeș pot fi vizualizate dând click aici.


 

lecturi: 1319.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat