Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pr. Marius-Petru Bîlha a primit crucea misionară de la Papa Francisc

Apropierea de oameni și a fi mereu milostiv sunt cuvintele cheie cu care va pleca în misiune în Honduras pr. Marius-Petru, OFMConv. A primit aceste cuvinte, binecuvântarea și mandatul misionar de la Papa Francisc, cu care pr. Marius s-a întâlnit în după-amiaza zilei de 9 ianuarie 2021, într-o vizită privată, la Casa "Sfânta Marta". Când va fi posibil, pr. Marius va pleca în misiune în Honduras, pentru a colabora cu frații din Custodia provincială "Sfânta Maria, Maica Milostivirii" din America Centrală.

Isus vorbește deseori de necesitatea și urgența de a merge și a predica evanghelia în lumea întreagă (cf. Mc 16,15). În istoria Bisericii mulți misionari au luat în serios aceste cuvinte și au lăsat totul pentru a merge, a duce vestea cea bună și a mărturisi bucuria evangheliei până la marginile pământului.

În aceeași direcție, a luat-o la drum și pr. Marius-Petru Bîlha, frate al Provinciei franciscane "Sfântul Iosif, soțul Preacuratei Fecioare Maria" din România, care de mult timp, precum aluatul unei pâini bune, dospește în inima sa dorința de "a ieși", de a merge sau mai bine zis de a se reîntoarce în pământ de misiune.

Așa cum lucrările mărețe sunt însoțite de Duhul Sfânt și de oameni mari, nu puteau lipsi încurajarea, susținerea, rugăciunea Papei Francisc pe care pr. Marius l-a întâlnit în după-amiaza zilei de 9 ianuarie 2021, într-o vizită privată, la Casa "Sfânta Marta", unde a primit personal de la Sfântul Părinte binecuvântarea și mandatul misionar. Papa Francisc i-a încredințat în mod deosebit două cuvinte cheie pentru a trăi bine misiunea: apropierea de oameni și a fi mereu milostiv. Când va fi posibil pr. Marius va pleca în misiune în Honduras, pentru a colabora cu frații din Custodia provincială "Sfânta Maria, Maica Milostivirii" din America Centrală.

"Tu te vei descurca bine în Honduras. Mă voi ruga pentru tine" au fost cuvintele de încurajare din partea Sfântului Părinte pe care pr. Marius le va purta mereu în inimă ca o reînnoită motivație și un stimul continuu în a se dărui fără rezerve.

Cu bucurie vrem și noi să-l susținem pe fratele Marius cu rugăciunea și afecțiunea frățească în această nouă misiune pe care Domnul i-o încredințează.

Pr. Teofil Petrișor, OFMConv.

(Articol preluat de pe www.ofmconv.net)


 

lecturi: 2128.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat