Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ziua Copilăriei Misionare

Copii și tineri din toată lumea martori printre cei de vârsta lor

Celebrată mai ales prin social media, din cauza covid-19 care, de fapt, face imposibile reuniunile cu multe persoane, Ziua Copilăriei Misionare din 6 ianuarie 2021 a avut ca temă comună în toată lumea pe cea a mărturiei.

Copiii și tinerii care aderă la această Operă Pontificală - explică secretara generală, sora Roberta Tremarelli pe situl www.ppoomm.va - "în timpul întregului an sunt angajați să aibă o inimă deschisă la inima lui Dumnezeu și la nevoile celorlalți". Însă, îndeosebi în solemnitatea Epifaniei ei "au ocazia de a împărtăși angajarea lor în rugăciune și în ofertă". Și pentru că "din cauza pandemiei multe Zile ale Copilăriei Misionare" n-au fost "celebrate la nivel național cu o întâlnire a tuturor copiilor și tinerilor, ci la nivel parohiale și de grup, posibilitatea de a folosi social media" a oferit "ocazia de a lărgi participarea: deci pot spune - afirmă călugărița de la Slujitoarele Misionare ale Preasfântului Sacrament - că și în dificultățile din acest timp avem oportunitatea de a întâlni mai mult persoane", deși numai virtual. În această privință, secretara generală citează o întâlnire digitală pe Zoom cu copii, tineri, animatori și directori diecezani, în timpul căreia una dintre intervenții a întrebat: "Noi deja ne rugăm în fiecare zi pentru copiii din toată lumea conform carismei, însă cum putem realiza astăzi oferta de jertfe și colecta materială?". Preocuparea sa era aceea de a aduna și a oferi propria contribuție personală, fie ea mică, pentru a ajuta copiii din lume. "Asta m-a impresionat - destăinuiește sora Tremarelli - pentru că evidențiază că în acești copii și tineri este cu adevărat preocuparea față de ceilalți de vârsta lor". Așadar, "implicarea în Opera Copilăriei și Adolescenței Misionare ajută la deschiderea inimii și la a avea orizonturile infinite pe care Isus ni le-a indicat".

Protagoniști ai evanghelizării acasă, la școală și în ambientele pe care le frecventează împreună cu cei de vârsta lor, micii discipoli misionari grație sensibilității lor implică în mod necesar și familiile lor. "De aceea primul loc unde copiii sunt martori este tocmai familia", comentează sora Tremarelli, relansând tema din acest an. "Este o mărturie reciprocă: părinții mărturisesc copiilor angajarea de a se gândi la ceilalți, acei ceilalți care merg dincolo de propria familie, dincolo de propriul cartier, dincolo de propria țară". De altfel, conclude secretara generală, "«Fiți martorii mei» este invitația pe care Isus o adresează fiecărui botezat, independent de vârstă".

(După L'Osservatore Romano, 7 ianuarie 2021)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 520.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat