Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura ARCB: O propunere pentru început de an

Pentru noul an ce vine, Editura ARCB propune un mic manual de revizuire a vieții, cu titlul Cărticica despre adevărata fericire, aparținând cunoscutului călugăr benedictin Anselm Grün.

La Editura ARCB a apărut Cărticica despre adevărata fericire, o culegere de meditații ale părintelui Anselm Grün, OSB, despre ceea ce ne împiedică sau - dimpotrivă - ne ajută să dobândim fericirea. Cartea este îngrijită de Anton Lichtenauer (care este și autorul prefeței) și a fost tradusă din limba germană de către părintele Alexandru Cobzaru. Cartea apare în formatul 10,4x14,6 cm și are 200 de pagini decorate cu un concept grafic atrăgător. Cartea poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Iosif" din București (www.librariasfiosif.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară, la prețul de 15 lei.

"Povestea Hans cel norocos are ceva enervant. Hans este tras pe sfoară, înșelat de toți cei pe care îi întâlnește, își pierde toată averea, dar în cele din urmă el va fi un personaj fericit, nu un prost. Învățătura care stă în spatele acestei istorioare este că nu există o relație directă între avere și fericirea personală. Contul bancar poate să fie plin, dar sufletul să rămână gol. Nimic nu-i mai schimbător decât contextul exterior. Întrebarea care se pune este: Ce ne face fericiți? De ce depinde durata fericirii? Ce legătură există între interior și exterior?

Ei bine, fericirea este ca o pasăre tăcută. La fel ca somnul sau visele, nu vine când o chemi. Întinde liniștit mâna și poate ți se așază în palmă; aleargă după ea și o să dispară. Urmărirea conștientă și voită a fericirii nu dă roade. Fericirea nu este un țel pentru care trebuie să te lupți, ci este o surpriză, ceva care ni se dă pe deasupra.

Fericirea este un dar fragil, așa că trebuie tratată cu blândețe; să fim milostivi cu noi înșine. Dăruiește iubire și vei fi iubit. Iubește și fii deschis pentru dragoste. Nu dorința de a avea, ci aceea de a dărui te face să simți că trăiești. Cel care primește cu recunoștință ceea ce alții îi dăruiesc este un om bogat. Fericirea este un dar.

Fericirea vine pe neașteptate, și totuși nu e vorba de pură întâmplare. Putem face ceva ca să vină. Uneori trebuie doar să ne frecăm la ochi sau să ne dăm jos ochelarii fumurii, care ne împiedică să vedem cu claritate. De asemenea, trebuie să fim atenți la misterele vieții noastre. Pregătește-te de o vizită neașteptată și nu închide ușa în fața fericirii." (Anton Lichtenauer)

Părintele Anselm Grün (n. 1945, Junkershausen, Germania), a intrat la vârsta de 19 ani în mănăstirea benedictină Münsterschwarzach, unde trăiește și astăzi. După dobândirea doctoratului în teologie la 29 de nai, s-a specializat în administrarea afacerilor; în aceeași perioadă, a început să șină cursuri și conferințe pe teme de spiritualitate. Cărțile lui (circa 150 de titluri) au fost traduse în aproape 30 de limbi, atingând un tiraj de peste 14 milioane de exemplare vândute.

Liana Gehl

* * *

Cărticica despre adevărata fericire
Anselm Grün, Editura ARCB, 2020, ISBN 978-606-728-104-0, 10,4x14,6 cm, 200 p., 15 lei


 

lecturi: 559.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat