Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

București: "Har și dar, lumină și bucurie de Crăciun". Un eveniment muzical ca o rugăciune, în Catedrala "Sfântul Iosif"

"Har și dar, lumină și bucurie de Crăciun" este evenimentul muzical unic organizat și produs de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, care va fi transmis de TVR 2 în Seara de Ajun, pe 24 decembrie 2020, la ora 22:00 - un cadou pentru telespectatori, dintr-un lăcaș de cult cu o puternică încărcătură spirituală, Catedrala romano-catolică "Sfântul Iosif". Evenimentul este realizat în coproducție cu SRTv, în parteneriat cu Asociația Cultura pe Cuvânt și Asociația SIGNIS România și cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, deși suntem în timp de pandemie, mai mulți artiști de renume au răspuns invitației de a aduce în casele oamenilor, muzica și armonia Crăciunului, "Har și dar, lumină și bucurie de Crăciun", un concert susținut de Orchestra Simfonică București, sub bagheta compozitorului Andrei Tudor și participarea artiștilor Andra, Paula Seling, Luminița Anghel, Dalma, George Miron și mulți alții.

ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit Romano-Catolic de București, explică astfel semnificația titlului evenimentului: "Venirea lui Dumnezeu în lume este «har» pentru a ne spune că este cu totul gratuită. În timp ce aici pe pământ totul răspunde logicii lui a da pentru a avea, Dumnezeu vine în mod gratuit. Iubirea lui nu este negociabilă: nu am făcut nimic pentru a o merita și nu o vom putea recompensa niciodată. Ce e de făcut în fața acestui har? Un singur lucru: să-l primim ca dar."

"Sunt extrem de onorat de invitația Catedralei «Sfântul Iosif» pentru că în primul rând mi-a dat prilejul de a mă reîntoarce la pupitrul Orchestrei Simfonice București, alături de tatăl meu, Ionel Tudor. Vă invităm la un concert absolut minunat, cu energie extrem de specială în pragul Crăciunului", a spus compozitorul și dirijorul Andrei Tudor.

"După o lungă perioadă de timp am reușit să ne revedem cu muzicienii Orchestrei Simfonice București, alături de interpreți dragi într-un concert frumos, un concert sensibil, cu voci foarte mari și foarte frumoase, un repertoriu adecvat sărbătorilor. Un concert care să meargă direct la sufletele dumneavoastră", a adăugat compozitorul și dirijorul Ionel Tudor.

Din cauza condițiilor sanitare actuale, evenimentul muzical "Har și dar, lumină și bucurie de Crăciun" nu a implicat participarea fizică a publicului în Catedrala "Sfântul Iosif", iar organizatorii au respectat toate condițiile igienico-sanitare în vigoare.

"Har și dar, lumină și bucurie de Crăciun" vine în întâmpinarea tuturor celor care, prin intermediul transmisiunii TVR, se vor alătura rugăciunii înălțate lui Dumnezeu în zi de mare sărbătoare creștină, pentru sănătatea poporului român și a întregii lumi afectate de criza sanitară actuală.

Imagini: © SIGNIS Romania / Alex Micsik

Biroul de presă
al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București


 

lecturi: 993.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat