Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Comemorarea slujitorului lui Dumnezeu pr. Anton Demeter, OFMConv.

Duminică, 20 decembrie 2020, în biserica Parohiei Romano-Catolice "Preasfânta Treime" din localitatea Butea (Iași), Preasfințitul Iosif Păuleț a celebrat o Sfântă Liturghie arhierească cu prilejul comemorării a 14 ani de la trecerea la cele veșnice (20 decembrie 2006) a slujitorului lui Dumnezeu pr. Anton Demeter, OFMConv. Alături de episcop au concelebrat pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministrul provincial al Provinciei "Sfântul Iosif, soțul Preasfintei Fecioare Maria" a Fraților Minori Conventuali din România, pr. Marcel Blaj, parohul locului, și un frumos sobor de preoți.

La predica ținută de pr. Cristian Blăjuț, vicepostulatorul cauzei de beatificare, împreună cu mesajul lecturilor biblice pentru timpul Adventului, a pus în evidență răspunsul plin de credință pe care l-a dat pr. Anton la chemarea de a face lucruri imposibile la oameni, dar posibile la Dumnezeu, toate acestea numai și numai grație harului lui Dumnezeu, și nu vreunui merit personal. Astfel, pr. Anton, "preotul fără picioare", deși constrâns să stea timp de 47 de ani într-un cărucior, deși inutil din punct de vedere uman și împiedicat să desfășoare o normală activitate pastorală, a centuplicat harurile primite de la Dumnezeu, atrăgând la Isus mulțimi nenumărate de credincioși de orice confesiune și i-a împăcat, mai ales prin sacramentul Spovezii, pe toți cei obosiți și împovărați de greutatea vieții și a păcatelor.

Împreună cu toți credincioșii din biserică, ne-am rugat într-un chip special pentru ca Dumnezeu să ajute comisia care se ocupă de această cauză, să încheie cât mai curând faza diecezană a investigației, urmând ca mai apoi toate documentele adunate să fie încredințate Congregației pentru Cauzele Sfinților din Cetatea Vaticanului, pentru ca aceasta să le cerceteze, în vederea recunoașterii virtuților eroice trăite de mărturisitorul lui Dumnezeu pr. Anton Demeter.

Slavă să-i fie bunului Dumnezeu, care ne-a adunat în această frumoasă parohie, mărturisitoare a lui Cristos cu sângele în timpurile de restriște ale comunismului, spre a-i aduce laudă Pruncului Isus care vine, prin vrednicul de pomenire, pr. Anton Demeter.

Pr. Damian Pătrașcu
ministru provincial

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 decembrie: Butea: Comemorarea slujitorului lui Dumnezeu pr. Anton Demeter, OFMConv.


 

lecturi: 1208.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat