Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lumina Păcii de la Betleem strălucește și în pandemie

Fiind situații speciale, "Lumina Păcii" va fi purtată la catedrala romano-catolică din Iași de cercetașii de la Centrul local "Preasfânta Inimă lui Isus" din Nicolae Bălcescu și va fi încredințată "în mod liturgic" episcopului Iosif Păuleț marți, 22 decembrie 2020, la Liturghia pontificală de la ora 11.00. Lumina poate fi preluată în perioada 22-25 decembrie de centrele locale și de credincioși.

În acest an, evenimentele dedicate "Luminii Păcii de la Betleem" se derulează în mod diferit. Preluată de la grota nașterii Domnului de la Bethleem, lumina a ajuns la Salzburg, Austria. Ceremonia a fost difuzată on-line pe data de 12 decembrie. Cercetașii din Austria au transportat-o la granițe și a fost preluată de organizațiile naționale de cercetași din diferite state. Fiecare țară care s-a înscris în proiect a avut un mesaj. Mesajul Organizației Naționale Cercetașii României a fost: "Anul 2020 ne-a adus față în față cu noi înșine. Ne-a forțat să ne cunoaștem mai bine, să vedem care sunt lucrurile și valorile care contează cu adevărat. Acum, mai mult ca oricând, am privit viața cu bune și rele, cu frici și bucurii. Am învățat că e nevoie să ne retragem acasă, să ne îndepărtăm de cei dragi pentru binele tuturor. 2020 ne-a învățat să ne apropiem de Dumnezeu, să ne rugăm mai profund și mai sincer, să ridicăm ochii spre cer și să ne lăsăm viața în mâinile lui. Avem nevoie ca 2020 să ne învețe să rămânem împreună, în ciuda tuturor provocărilor, să privim către viitor cu speranță, curaj, bucurie și PACE."

La 15 decembrie 2020 "Lumina" a ajuns în Vama Nădlac, de unde mici grupuri de cercetași din Organizația Națională au dus-o în mai multe biserici importante din țară.

La catedrala din Iași ea va fi preluată de Preasfințitul Iosif, întrucât catedrala este locul său de slujire. Va fi primită în "mod liturgic" pentru că "Lumina Păcii" îl reprezintă pe Isus Cristos și un simbol fără identitatea sa originală pierde din valoare, semnificație și forță. Primind "Lumina", Excelența Sa, conform misiunii sale, evidențiază bogăția simbolului, dar mai ales realitatea divină semnificată.

De la ieslea plasată într-o parte laterală a catedralei, în fiecare zi din perioada 22-25 decembrie, fiecare centru local și fiecare credincios o poate prelua pentru a se bucura de simbolismul ei, de mesajul spiritual, dar și pentru a o oferi altora cu intenții de pace și iubire, ca experiențe ecumenice, educative, caritative și de comuniune în Isus Cristos, adevărata "Lumină" oferită de Dumnezeu pentru pace și comuniune. Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași este deschisă zilnic între orele 6 și 19.30.

"Cine crede în pace va depăși orice obstacol pentru a-l întâlni pe celălalt!"

Pr. Alois Hîrja

* * *

Înregistrarea transmisiunii în direct a ceremoniei de la Salzburg, din 12 decembrie 2020.

Fotografii de la ceremonia de la Salzburg, din 12 decembrie 2020: aici


 

lecturi: 1080.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat