Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Surorile Dominicane: Novenă de Crăciun on-line - Împreună pe calea speranței, spre Betleem cu sora Steluța

Solemnitatea Nașterii Domnului vine în întâmpinarea noastră și în acest an semnat de suferință fizică, morală și spirituală, de izolare și singurătate.

Și cum nu ni se poate aprinde speranța în suflet atunci când știm și credem că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât l-a trimis în mijlocul nostru pe Fiul său unic, pentru ca noi să fim mântuiți, să fim ridicați din mocirla păcatului și a suferințelor? Cum să nu ne deschidem inimile pentru a-l primi pe Pruncușorul Isus, Cuvântul întrupat, în acest an în care de atâtea ori Dumnezeu ne-a vizitat în casele noastre? "Domnul și-a fixat «cortul» în casele credincioșilor reuniți în rugăciune, în ascultarea și meditarea cuvântului divin [...] În mod special însă, putem spune că Dumnezeu și-a pus «cortul» în spitale, în casele persoanelor vulnerabile sau vârstnice, care au rămas fără sprijinul și ajutorul celor dragi, plecați în căutarea unui trai mai bun departe de casă. El s-a făcut prezent și a acționat prin implicarea exemplară a «samaritenilor milostivi», adică a medicilor, a personalului paramedical sau a voluntarilor, care, riscându-și uneori chiar și viața, au rămas aproape de cei bolnavi și nevoiași" (Din scrisoarea pastorală a PS Iosif Păuleț).

Suntem însuflețiți pe acest drum al speranței și de îndemnurile păstorului diecezei noastre din scrisoarea intitulată "Împreună pe calea speranței" prin care trasează direcția noului an liturgic.

Tocmai de aceea, gândindu-ne la atâtea persoane care nu pot participa la celebrările liturgice specifice Adventului din diferite motive, noi, Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului, dorim să vă oferim ocazia de a vă pregăti mai bine inimile pentru solemnitatea Nașterii Domnului printr-o novenă on-line, ce va fi publicată în fiecare zi pe pagina noastră de Facebook: Surorile Dominicane. Este și o continuare a Lectio Divina din timpul Adventului la care sperăm că ați avut bucuria de a participa cu plăcere.

În fiecare zi a novenei vom medita asupra unei persoane care a asistat în mod oarecum direct la nașterea lui Isus. Novena este compusă din ascultarea unui fragment evanghelic, o scurtă meditație asupra personajului zilnic, un fragment din scrisoarea pastorală a PS Iosif Păuleț, o rugăciune și un îndemn concret la a face o faptă bună.

Novena ne este prezentată de sora Steluța, o fiică spirituală a Sfântului Dominic de Guzmán, fondatorul Ordinului Dominican (Ordinul Predicatorilor).

De ce sora Steluța? Deoarece STEAUA are o însemnătate deosebită în tradiția dominicană. Legenda spune că, în ziua botezului Sfântului Dominic, mama sa a văzut strălucind o stea pe fruntea copilului. În Ordinul Dominican steaua indică iscusința de a ști să ne orientăm viața întreagă către Cristos, dar și misiunea de a le indica și celorlalți calea spre Cristos prin cuvânt și faptă, asemenea stelei polare care îi călăuzește pe navigatori sau a stelei care i-a călăuzit pe magi către Pruncul divin.

Așadar, în fiecare zi din perioada 16-24 decembrie 2020, vă așteptăm să vizitați pagina noastră de Facebook și să pășim împreună pe calea speranței, pe drumul către Betleem, acolo unde s-a născut adevărata noastră speranță, Isus Cristos, Mântuitorul.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100014356172752

Surorile Dominicane
ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului


 

lecturi: 1136.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat