Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Semănători de speranță într-un Advent cu pandemie

Grupul de adulți cercetași din Pildești au promovat un proiect pentru a ajuta familiile nevoiașe din satele din apropiere, precum: Săbăoani, Traian și Doljești.

Ideea a venit la una dintre întâlnirile de formare ale grupului care are loc miercurea. Titlul pe care l-au dat proiectului a fost: "Fii și tu Moș Nicolae pentr-un copil".

Proiectul a fost lansat prin pagina Facebook a centrului și pe grupurile de socializare folosite de către comunitatea locală. Răspunsurile generoase au fost rapide. Campania de colectare s-a desfășurat în intervalul 2-4 decembrie 2020, la casa Fraților Școlilor Creștine. Donatorii au contribuit cu: dulciuri, jucării, alimente neperisabile, fructe, detergenți și bani.

Sâmbătă, 5 decembrie, în ajunul zilei Sfântului Nicolae, cu mașinile încărcate de speranță și iubire, au distribuit copiilor cadourile. Prin aceste donații s-au bucurat 52 de copii, din 17 familii.

Beneficiarii proiectului s-au bucurat și au împărtășit cu ei dificultățile prin care trec în această perioadă. Campania va continua pe perioada acestui Advent, deoarece s-au identificat nevoi speciale în unele familii și cercetașii vor căuta soluții.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a inspirat să fim purtători de speranță în aceste momente în care, din cauza pandemiei, lucrurile devin din ce în ce mai dificile pentru multe dintre familii. Mulțumim mai presus de toate persoanelor care ne-au ajutat cu generozitate prin colaborarea lor dezinteresată și, uneori, anonimă. Noi nu am fost mai mult decât mâinile, picioarele și inima lor. Donatorii sunt, de fapt, adevăratul Moș Niculae pentru copiii acestui Advent de speranță 2020.

Cercetașii au fost recompensați cu zâmbetul celor mici și cu curajul părinților lor de a-și crește copiii, chiar și în mijlocul unor mari dificultăți.

Nu am uitat de masajul lui Baden Powell care zice: "Dumnezeu ne-a adus pe lumea aceasta pentru a fi fericiți și de a face fericiți pe ceilalți". Însuși B.P. ne îndeamnă să facem o faptă bună în fiecare zi; noi am adăugat: "pentru o lume mai bună", cum spune motoul cercetășiei.

Seniori cercetași din C.L. "Adormirea Maicii Domnului" Pildești


 

lecturi: 1795.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat