Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Adeziune în timp de pandemie, în Parohia "Adormirea Maicii Domnului"

PS Iosif Păuleț a prezidat, duminică, 6 decembrie 2020, la ora 16:00, sfânta și dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Romano-Catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, în cadrul căreia a avut loc și depunerea adeziunii la Acțiunea Catolică în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași. Chiar și în contextul pandemiei, 16 copii, 45 de tineri și 17 adulți au dorit să-și reînnoiască angajamentul lor de a sluji și de a se implica în viața Bisericii și a societății. Tot cu această ocazie s-au alăturat marii familii a Acțiunii Catolice alți 5 copii, 8 tineri și 2 adulți care au depus adeziunea pentru prima oară.

Împreună cu PS Iosif au concelebrat și pr. Paul Budău, parohul comunității, pr. Iosif-Claudiu Doboș, asistent spiritual la sectorul de tineri, pr. Gabriel-Cătălin Păuleț, asistent spiritual la sectorul de copii, și pr. Fabian Doboș, capelan universitar. Omilia a fost ținută de pr. Robert Râtan, asistent spiritual parohial la sectorul adulți. Dânsul i-a încurajat pe membrii AC să fie dependenți de Isus și să învețe la școala sa. O mică trupă de tineri a dat o notă aparte acestei sărbători prin faptul că au animat și susținut cântările de la Sfânta Liturghie.

Chiar dacă aceste timpuri au cerut ca evenimentul să se realizeze cu respectarea normelor și cu păstrarea distanțării fizice, sufletele membrilor au fost mai apropiate ca niciodată, iar în aerul din catedrală plutea o miros de sărbătoare.

La sfârșitul ceremoniei, Preasfințitul Iosif Păuleț i-a felicitat pe cei care au depus adeziunea și i-a încurajat să înainteze în larg și să aibă curajul viitorului. "Vă îndemn - a mai spus preasfințitul - să înaintați cu mult curaj pe drumul credinței, să deschideți noi orizonturi de speranță și să întăriți pe cei mai slabi cu gesturile voastre concrete de caritate".

Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru darul Acțiunii Catolice și pentru că am avut posibilitatea de a reînnoi dorința de a ieși din anonimat și de a ne implica în viața comunității. Fie ca sărbătoarea adeziunii să fie un nou început pentru fiecare membru sau simpatizant, în dorința de a răspunde cât mai fidel chemării lui Cristos, cu inima plină de curaj și speranța că toate le putem în cel care ne întărește!

Câteva mărturii ale membrilor Acțiunii Catolice:

  • "6 decembrie 2020 este o zi foarte importantă atât pentru mine, cât și pentru ceilalți membri ai Acțiunii Catolice, deoarece am simțit cu toții aceeași emoție plăcută și am fost la fel de entuziaști, atât cei care am reînnoit adeziunea, cât și cei care au depus-o pentru prima dată. Senzația aceasta este uluitoare, pentru că știm cu toții că urmează un an nou plin de activități, prieteni, rugăciune și bucurie, unul ieșit din anonimat, pe care îl voi petrece cu mare entuziasm alături de familia care mă reprezintă și pe care o reprezint la rândul meu, Acțiunea Catolică. Sunt mândră că sunt alături de niște oameni deschiși și dornici de a trăi credința în Isus!" (Ingrid-Brigitta Simon, sectorul copii).

  • "Este al șaptelea an când depun adeziunea. Și continuă să fie emoționant. Toate cele trei sectoare - copii, tineri și adulți - am pregătit și animat Sfânta Liturghie, ne-am completat frumos și ajutat reciproc. Să fii conștient că îți iei de bună voie angajamentul de a fi colaborator la răspândirea învățăturilor lui Isus și ale Bisericii, coresponsabil în misiunea de apostolat - așa cum spunem și în rugăciunea membrului acțiunii - că pui în slujba celorlalți ceea ce Dumnezeu ți-a încredințat, că alegi să te implici activ în diferite activități de voluntariat, de formare spirituală și umană, de pregătire a Adorațiilor și a rugăciunilor de la Sfânta Liturghie, de recreere. Să fii conștient că împreună cu tine, în acel moment, alți 90 de oameni își iau aceleași angajamente, te face să te gândești că este posibil ca, și prin intermediul nostru, Împărăția Cerului să «vie» un pic mai mult pe pământ. Și, dacă asta se întâmplă, înseamnă că este o modalitate prin care menținem vie speranța" (Ana Moraru, sectorul tineri).

  • "Încă o dată, mai puternic și mai concret, am înțeles menirea mea ca laic în Biserică. Alături de ceilalți prieteni din Acțiunea Catolică ne-am adunat în jurul altarului pentru a-l slăvi pe cel care ne-a chemat în această misiunea specială. Am primit un nou mandat cu nume și prenume, am făcut o promisiune de a ne fi alături și de a sluji celor în nevoi. Mulțumesc pentru darul Acțiunii Catolice!" (Alina Florean, sectorul adulți).

Ana-Maria Tălmăcel,
responsabil parohial sectorul tineri

* * *

Înregistrarea transmisiunii în direct a Liturghiei, prin ERCIS Media:


 

lecturi: 1372.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat