Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică, ai curajul viitorului!

Duminică, 6 decembrie 2020, membrii Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași vor depune sau reînnoi, în cadrul Sfintei Liturghii, adeziunea lor la această asociație. Prin acest gest, copiii, tinerii și adulții vor să își manifeste angajamentul lor de slujire și dorința de implicare în Biserică și în societate, în colaborare cu păstorii.

Adeziunea la Acțiunea Catolică înseamnă un stil de viață caracterizat de dorință de sfințenie trăită în cotidian, slujire a carității, dar și pasiune educativă, dimensiuni care contribuie la îmbogățirea contextului cultural din care facem parte.

Este și astăzi valabil îndemnul Papei Francisc, din discursul adresat Acțiunii Catolice Italiene (30 aprilie 2017): "Dragi copii, tineri și adulți din Acțiunea Catolică: mergeți, duceți-vă la toate periferiile! Mergeți, și acolo fiți Biserică, având forța Duhului Sfânt. Să vă susțină ocrotirea maternă a Fecioarei Neprihănite; să vă însoțească încurajarea și stima episcopilor".

Chiar dacă perioada actuală este presărată cu încercări și provocări, ne dorim ca și în acest an asociativ să fim o prezență activă în comunitățile parohiale și să răspundem chemării lui Dumnezeu fără teamă, cu speranță și încredere că "Toate le pot în cel care mă întărește" (Fil 4,13). Tema anului asociativ care este inspirată din invitația adresată de Sfântul Ioan Paul al II-lea Acțiunii Catolice, la 26 aprilie 2002, ne va însoți și ne va da forță, curaj și încredere: "Tocmai pentru că Biserica are nevoie de o Acțiune Catolică vie, puternică și frumoasă, îmi place să vă spun fiecăruia dintre voi: Duc in altum! Duc in altum, Acțiunea Catolică! Ai curajul viitorului!". Astăzi, în contextul pandemiei cu care se confruntă întreaga lume, aceste cuvinte îmbracă un sens și mai profund pentru membrii Acțiunii Catolice.

În urma consultării cu cei în drept din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași și a încurajării ca acest moment important din viața asociației să aibă loc la data stabilită, ritualul depunerii adeziunii a fost adaptat la normele de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului COVID-19.

Materiale care pot fi de folos pentru pregătirea și desfășurarea acestui eveniment sunt disponibile aici: www.aciasi.ro/resurse/

Vă felicităm că ați ales să faceți parte din familia Acțiunii Catolice!

Sărbătoare binecuvântată!

Cristina Mare,
președinte diecezan

* * *

Mesajul Preasfințitului Iosif Păuleț adresat Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" cu ocazia sărbătorii adeziunii


 

lecturi: 680.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat