Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Începutul Adventului pentru tinerii cercetași

Ziua de sâmbătă, 28 noiembrie 2020 a oferit tinerilor cercetași din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești o ocazie de a participa la câteva ore de reculegere într-un ambient de liniște pentru a se pregăti sufletește înainte de aprinderea primei lumânări din Advent, ceremonie care a avut loc la începutul Sfintei Liturghii de la ora 17:00.

Evenimentele importante se pregătesc din timp și cu mare grijă.

Cum a pregătit Dumnezeu venirea lui Isus în lume, eveniment de excepție de când lumea există?

Cum s-a pregătit Maria de când a spus șarpelui că "femeia îți va zdrobi capul" (Gen 3,15), până ce dânsa a răspuns îngerului Gabriel "fie mie după cuvântul tău" (Lc 1,39)?

Nu ar merita să dedicăm și noi câteva ore pentru a ne pregăti la sărbătoarea venirii lui Isus?

Constrâns de condițiile impuse de pandemia acesta, ne-am adunat în bisericuța noastră din sat douăzeci de tineri si trei seniori cercetași, îndrumați de pr. Liviu Marian Focioroș, vicar de Pildești.

Întâlnirea a început cu o rugăciune în comun care a marcat spiritul zilei, exprimat în cuvintele lui Isus: "Tinere, îți zic: ridică-te" (Lc 7,14).

Ca meditație pr. Liviu ne-a prezentat într-un mod sugestiv momentele cele mai importante din episodul învierii fiului văduvei din Naim: mulțimea care însoțește văduva, cum Isus a reacționat în acest episod care ne a arătat milostivirea sa față de suferință.

Momentele personale de reflecție și dialogul între participanți care a urmat au contribuit la aprofundarea mesajului evanghelic.

Ne-a bucurat un timp de destindere în curtea bisericii unde parohia ne-a servit un ceai cald și grupul de seniori prăjituri de acasă. Mulțumire pentru unii și pentru alții!

În sesiunea a două am avut un mic atelier despre rugăciunea personală care ne-a îndrumat la un dialog zilnic cu Isus, folosind evangheliile.

În momentul bilanțului zilei tinerii au subliniat niște gânduri care i-au marcat. Iată unele dintre ele: "Nu poți să cazi, dacă nu mergi". "Să avem curajul să rupem cortegiul". "Mi-a rămas în minte indemnul lui Isus: «Ridică-te», care înseamnă chemare către el". "Nu contează de câte ori eșuezi, ci cât de sus ajungi atunci când reușești".

Despre experiența trăită în această zi o mamă a scris: "Au fost momente frumoase alături de Dumnezeu, de copii, alături de tot ce este frumos". Și niște tineri s-au exprimat așa: "A fost o zi în care mi-am alocat timp asupra sufletului meu. Mi-am limpezit mintea, iar acum văd lucrurile într-un mod mai bun. Mi-am întărit credință în Dumnezeu, și mă simt mai bine. În concluzie, ziua de azi a fost una utilă și interesantă".

Mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi. Mulțumim și pentru cei care ne-au ajutat să avem un moment deosebit de formare, în special pr. Liviu și pr. Alois, parohul, care, mereu bucuroși, au fost tot timpul la dispoziția noastră.

Cercetașii din Parohia Pildești


 

lecturi: 705.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat