Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Vizita ep. Iosif în Parohia "Fericitul Ieremia"

Duminică, 29 noiembrie 2020, Preasfințitul Iosif Păuleț a fost prezent în Parohia "Fericitul Ieremia" din Roman. Vizita a fost un moment de mare sărbătoare în această primă duminică din anul liturgic și din Advent.

Parohia "Fericitul Ieremia" din Roman a trăit o triplă bucurie: primirea în mijlocul ei a Preasfințitului Iosif Păuleț, prima duminică din Advent și sfințirea coroanei de brad, și în al treilea rând bucuria de a primi mesajul de speranță, transmis de Sfinția Sa și în scrisoarea pastorală "Împreună pe calea speranței".

În cuvântul omiliei, Preasfințitul a explicat semnificația cuvântului "Advent" care în limba latină înseamnă sosire/venire, iar Coroana de brad, în care prima lumânare aprinsă simbolizează lumina profetului și ea ne invită la speranță. O asociere frumoasă a acestui mesaj profetic care coincide cu tema anului liturgic "Împreună pe calea speranței".

Avem nevoie de speranță în aceste timpuri care ne-au impus distanțare fizică, dar care imperceptibil ne-au distanțat și afectiv și uneori chiar și de Biserică și de darurile ei.

Așa cum s-a precizat și în scrisoarea pastorală, viața noastră de credință are nevoie de o implicare efectivă a noastră, a tuturor, pentru a merge alături unii de alții și pentru a semăna speranța lui Cristos în inimile noastre și ale fraților noștri.

E un timp de interiorizare care nu trebuie irosit!

"Împreună pe calea speranței", motoul propus pentru anul liturgic 2020-2021, este un îndemn de a ne lăsa călăuziți și pătrunși de o speranță sfântă, speranță care a însoțit istoria omenirii pe tot parcursul ei spre mântuire.

Prin prezența Sfinției Sale în mijlocul nostru, acest mesaj de speranță devine dinamic și ne dă un imbold pentru a deveni, la rândul nostru, lumină, cale și a ne face misionari în ambientul nostru familial și social.

Mulțumim din inimă pentru această duminica binecuvântată!

Mariana Sofronie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 noiembrie: Roman: Vizita ep. Iosif în Parohia "Fericitul Ieremia"


 

lecturi: 1942.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat