Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Întâlnire decanală

Luni, 16 noiembrie 2020, în sala de la subsolul Bisericii "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, începând cu ora 10.30, s-a desfășurat întâlnirea decanală de toamnă a preoților din Decanatul de Bacău. Alături de părintele decan Isidor Dâscă au participat 42 de preoți. La această ședință s-a prezentat preoților ce s-a discutat și decis la Consiliul Prezbiteral din 9 noiembrie 2020.

Întâlnirea decanală a fost deschisă de cuvântul introductiv al părintelui decan Isidor Dâscă, după care ședința decanală a fost condusă de părintele Lucian Adam.

Prima intervenție a fost cea a părintelui Iosif Dămătăr, care a prezentat o sinteză privind tema "Anul Sfintei Liturghii - Lumini și umbre", propusă de părintele Daniel Iacobuț. Această inițiativă pastorală a adus unele îmbunătățiri în ceea ce privește practica liturgică, însă efectele pandemiei s-au răsfrânt și asupra acestei inițiative pastorale.

În ceea ce privește criza sanitară declanșată de COVID-19, părintele Felix Măriuț a prezentat o evaluare a măsurilor luate de către Biserică pentru a face față acestei situații; în același timp, au fost analizate și urmările pandemiei asupra modului în care credincioșii își trăiesc credința.

În cadrul discuțiilor, au mai fost propuse noi teme pentru noul an liturgic, s-a prezentat proiectul radioului diecezan și s-au analizat mai multe modalități prin care preoții pot interveni să fie mai aproape de credincioși și să-i asiste atunci când au nevoie. De asemenea, au fost dezbătute și unele probleme de ordin administrativ. Mai mulți preoți au expus situațiile întâlnite în parohii și ce dificultăți au la momentul de față.

La sfârșitul ședinței decanale, părintele Isidor Dâscă a mulțumit tuturor preoților pentru participare, dorind tuturor curaj în munca pastorală pentru această perioadă mai dificilă din viața Bisericii.

Pr. Michail Iulian Echert


 

lecturi: 1500.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat