Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Zi de bucurie și de înălțare spirituală

Duminică, 15 noiembrie 2020, la Biserica Romano-Catolică "Ss. Apostoli Petru și Paul" din Bacău, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, 16 frați și surori au făcut profesiunea de viață evanghelică în Ordinul Franciscan Secular, în mod public, pentru a-l urma pe Isus Cristos după învățătura și pilda Sfântului Francisc din Assisi.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de către Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, împreună cu pr. Damian Pătrașcu, ministru provincial, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, pr. Cristian Blăjuț, asistent spiritual național, pr. Anton Acatrinei și alți preoți.

La eveniment au participat frați și surori din mai multe fraternități terțiare din regiunea Moldovei alături de foarte mulți credincioși.

În cuvântul său de învățătură Preasfințitul episcop Iosif Păuleț i-a îndemnat pe toți cei care fac parte din Familia Franciscană și pe oricare creștin să practice caritatea, asemenea Sfintei Elisabeta a Ungariei, patroana spirituală a Ordinului Franciscan Secular, care este comemorată pe 17 noiembrie și care în timpul scurt al vieții sale (24 ani) a săvârșit multe fapte din iubire. Sfânta Elisabeta a fost sfânta care i-a ajutat pe cei săraci și pe cei bolnavi, care a văzut în chipul lor pe Cristos suferind și care a știut foarte bine să-și valorifice talanții primiți de la Dumnezeu. Ea ca și Fericita Veronica Antal, patroana terțiarilor din regiunea Moldova, au trăit puțin, dar bine, fiind exemple de urmat.

Îndemnul final al Preasfințitului Iosif Păuleț a fost să valorificăm talanții primiți de la Dumnezeu pentru că va veni o zi când va trebui să dăm cont în fața lui Dumnezeu. Cristos ne cheamă pe toți să trecem serios la treabă. Avem multe de făcut!

Sărbătoarea a fost prilej de comuniune și bucurie trăită în credință pentru Ordinul Franciscan Secular și va rămâne o zi de neuitat.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru chemarea universală la sfințenie și în mod particular Sfintei Elisabeta îi cerem să mijlocească haruri pentru toți frații și surorile Ordinului care au decis să observe într-un mod mai perfect evanghelia lui Cristos după inspirația Sfântului Francisc din Assisi.

Pace și bine!

Sr. Ana Biro
reprezentata Fraternității Regionale Moldova Muntenia

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 noiembrie: Bacău: Zi de bucurie și de înălțare spirituală


 

lecturi: 1301.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat