Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kenya: Proiectul "Speranță după furtună" a adus multă mângâiere

La jumătatea lunii octombrie 2020 misiunea Maikona din Kenya ne aducea la cunoștință urmările devastatoare ale furtunii ce a lovit regiunea. A urmat o mobilizare deosebită din partea Diecezei de Iași prin intermediul Centrului Misionar Diecezan pentru a-i ajuta pe toți cei loviți de soartă. Vrem să împărtășim cu toți binefăcătorii cum a reușit proiectul "Speranță după furtună" să-i ajute pe acești oameni.

Dacă în primul moment misionarii noștri din Kenya, pr. Claudiu Iștoc și pr. Cezar Chelaru-Dămoc, ne informau că furtuna din noaptea de 10 octombrie 2020 a afectat aproximativ 300 de familii, în zilele următoare, străbătând regiunea, au descoperit că numărul familiilor afectate era mult mai mare. În final au identificat aproximativ 500 de familii ale căror colibe au fost distruse, agoniseala spulberată și animalele ucise; erau, așadar, cu 200 de familii mai multe decât numărul inițial.

La aflarea situației din Kenya, Episcopia de Iași, prin intermediul Centrului Misionar Diecezan, a alocat mai bine de jumătate din valoarea totală a proiectului. Această primă tranșă a fost posibilă datorită parohiilor care au organizat și susținut "Cutia Speranței" în comunitățile lor. Pentru aceasta le mulțumim.

A urmat, prin intermediul Centrului Misionar Diecezan de Iași, pe paginile de internet și rețelele de socializare, un apel la solidaritate prin proiectul "Speranță după furtună". Apelul a avut un ecou deosebit în inima multor persoane de bunăvoință, susținând cea de-a doua tranșă a proiectului. Nu putem reda numele tuturor binefăcătorilor din țară și din străinătate, atât laici cât și preoți, care ne-au susținut, dar Dumnezeu îi cunoaște și îi va răsplăti pe toți.

Mulțumim preoților misionari din Maikona, Kenya, pr. Claudiu Iștoc și pr. Cezar Chelaru-Dămoc, atât pentru efortul depus în organizarea proiectului umanitar, cât și pentru disponibilitatea de a ne face cunoscut, prin fotografii și documente, modul în care a decurs acest proiect.

După mai multe discuții am convenit să-i ajutăm pe sinistrați cu lucrurile esențiale pentru viață, mai exact, cu hrana. Ne-am gândit că oferindu-le hrana necesară, ei își vor reveni mai ușor din șoc și vor avea mai multă putere și curaj să înceapă să reclădească adăposturile distruse. Am decis ca fiecărei familii să-i revină un pachet de alimente în valoare de 15 euro și constând în: 5 kg de fasole; 5 kg de orez; 3 kg de zahăr și 2 litri de ulei.

În total, aceste pachete de hrană, pline de speranță și bunătate din partea parohiilor Diecezei de Iași și din partea binefăcătorilor, au ajuns la 476 de familii. Listele cu familii pot fi văzute în albumul foto.

Pe lângă aceste pachete, 90 de familii dintre cele mai afectate au fost ajutate cu câte 30 euro. Suma a fost alocată pentru reconstruirea locuințelor distruse. La aceste cheltuieli s-a adăugat și 200 euro pentru motorina necesară distribuirii în localități a acestor alimente.

Pr. Claudiu Iștoc ne-a transmis următoarele: "Suma de 10.050 euro alocată de Centrul Misionar Diecezan a fost folosită astfel: 7.150 € pentru alimentele oferite celor 476 familii sinistrate; 200 € transportul alimentelor; 2.700 € ajutor pentru reconstruirea colibelor celor mai afectate familii".

În numele preoților misionari din Kenya, al Episcopiei de Iași și al Centrului Misionar Diecezan, dar mai ales al celor 476 de familii ce au fost ajutate, vă mulțumim.

Dumnezeu să răsplătească bunătatea și generozitatea tuturor!

Pr. Florin-Petru Sescu
director al Centrului Misionar Diecezan Iași

PS: Nu ezitați să urmăriți fotografiile din albumul găzduit on-line de Centrul Misionar Diecezan Iași, dând click aici.

Pentru toți cei care doresc să ne susțină și în celelalte proiecte pe care le avem în desfășurare, vă oferim mai jos conturile noastre și datele de contact:
lei - RO02RNCB0198003326020001, BCR - sucursala Roman
euro - RO72RNCB0198003326020002, BCR - sucursala Roman
Titular: Centrul Misionar Diecezan; CIF - 13101848
Adresă: Str. Primăverii, nr. 17; 611129-Roman, jud. Neamț
Tel. 0233/744491; 0765/485514; e-mail: centrulmisionar.is@gmail.com; www.cmdiasi.ro


 

lecturi: 1214.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat