Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

De Ziua Vârstnicului, alături de bunicii Caritas

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, prin programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu Iași, a organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) o acțiune care ne-a făcut să ne îndreptăm atenția și iubirea către beneficiarii programului: bunicii singuri, încercați de greutățile vieții. Acțiunea a avut loc pe toată durata lunii octombrie 2020.

În dorința de a fi semne vizibile ale iubirii lui Dumnezeu pentru toți aceia care sunt bolnavi, vârstnici și trăiesc singurătatea, am mers în casele lor pentru a le fi aproape cu prilejul acestei sărbători dedicate lor și pentru a le demonstra că suntem în permanență alături de ei, oferindu-le flori, fructe și "bucurii dulci". Mulțumirea vârstnicilor nu izvorăște doar din faptul că beneficiază de serviciile de îngrijire la domiciliu concretizate în servicii sociale și socio-medicale, ci mai mult din faptul că sunt vizitați, ascultați, acompaniați, ceea ce înseamnă enorm de mult.

Bătrânii au vise împletite cu amintiri, cu imaginile atâtor lucruri trăite, marcate de experiență și de ani. Bunicii au acele elemente esențiale de care avem nevoie toți; la ei găsim dragoste, bunătate, răbdare, umor, liniște, dar și adevărate lecții de viață.

Ne bucurăm că am reușit să aducem un strop de fericire pe chipurile bunicilor, care au mare nevoie de prezența noastră în viața lor.

Dorim să mulțumim tuturor celor care au depus eforturi mari pentru ca persoanele vârstnice asistate să simtă iubirea aproapelui. Cu ajutorul dumneavoastră, putem fi alături de ei și pe viitor, oferindu-le speranță pentru un trai mai bun, căldură în suflete, voie bună și mai multe momente de bucurie.

Această acțiune de responsabilitate socială a avut loc prin Proiectul "Integrare activă prin educație și implicare socială!", finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Petronela Maftei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: De Ziua Vârstnicului, alături de bunicii Caritas


 

lecturi: 583.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat