Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Hramul secundar, "Regina Sfântului Rozariu", împreună cu păstorul diecezei noastre

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, comunitatea romano-catolica din Cacica a trăit cu bucurie și emoție sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria "Regina Sfântului Rozariu". Liturghia de hram a fost prezidată de păstorul diecezei noastre, PS Iosif Păuleț.

Celebrările au început cu Liturghia în limba polonă (la ora 9.15) prezidată de pr. Stanislav-Ioan Cucharec, paroh la Solonețul Nou. A urmat recitarea Sfântului Rozariu (la ora 10.15) de către credincioși, iar la ora 11.00 a început Sfânta Liturghie solemnă a hramului secundar, "Regina Sfântului Rozariu".

La această Sfântă Liturghie am trăit bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Iosif Păuleț, care a prezidat Sfânta Liturghie alături de pr. Ciprian Antălucă, decan de Bucovina, de pr. Anton Mărăndescu, paroh și rector al sanctuarului, și de mulți preoți din Decanatul de Bucovina.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Iosif Antili, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași. În cuvântul de la predică, părintele a subliniat importanța recitării sfântului Rozariu, în aceste timpuri grele de pandemie, fiind o rugăciune biblică; misterele Rozariului meditate au calitatea de a le oferi celor care se roagă, tărie, lumină și sprijin în urmarea Domnului și mărturisirea credinței. În aceste timpuri tulburi în care ni se transmit tot felul de mesaje menite a tulbura și a ne induce frica, Sfântul Rozariu ne este propus ca un antidot la toate acestea; dătător de pace, speranță, protecție și ajutor determinant în lupta cu răul.

La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh a mulțumit Preasfințitului Iosif Păuleț pentru onoarea și bucuria pe care ne-a făcut-o și totodată mulțumește părintelui decan, părintelui predicator și tuturor preoților care au participat la hramul comunității noastre. De asemenea mulțumește corului și organiștilor, credincioșilor din Cacica și oaspeților, și tuturor persoanelor care au contribuit ca această sărbătoare să fie cât mai frumoasă.

Înainte de binecuvântarea finală și consfințirea la Sfânta Fecioară Maria, Preasfințitul ne-a încurajat să avem încredere în ajutorul lui Dumnezeu prin mijlocirea mamei noastre cerești Maria, cu sprijinul și harul lui Dumnezeu vom reuși să trecem peste toate încercările vieții și să construim o lume mai bună bazată pe iubire și fraternitate, inspirat de versurile cântecului de la sfânta Împărtășanie: "Suntem chemați la iubire".

"Suntem chemați la iubire/ Avem aceeași menire,
Să construim împreună/ O lume mai bună, pe pământ".

Îi mulțumim Domnului pentru sărbătoarea frumoasă pe care am avut-o. Îi mulțumim Sfintei Fecioare Maria pentru grija și ocrotirea sa maternă, mai ales în aceste timpuri de încercare, de pandemie.

Regina Sfântului Rozariu, roagă-te pentru noi!

Pr. Sebastian Cochior

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 octombrie: Cacica: Hramul secundar al sanctuarului, cu Liturghia prezidată de PS Iosif Păuleț (9 octombrie 2020). Foto: Ștefania Dorosceac


 

lecturi: 1445.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat