Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Trei motive de sărbătoare

Trei au fost motivele care au unit comunitatea din Butea luni, 12 octombrie 2020, la Liturghia prezidată de PS Iosif Păuleț: consacrarea altarului din capela Casei de bătrâni și bolnavi "Sfântul Ioan Paul al II-lea" a Congregației "Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus", împlinirea a 134 de ani de la aducerea primei statui a Sfintei Fecioare Maria de Lourdes cu începerea cultului "Neprihănitei" în Dieceza de Iași, și iar al treilea motiv sfințirea altarului și a lucrărilor de renovare de la grota dedicată Sfintei Fecioare Maria de Lourdes.

Primul motiv al sărbătorii a fost consacrarea altarului din capela Casei de bătrâni și bolnavi "Sfântul Ioan Paul al II-lea" a Congregației "Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus".

Al doilea motiv al sărbătorii l-a reprezentat împlinirea a 134 de ani de când aici, în comunitatea noastră, a fost adusă prima statuie a Sfintei Fecioare Maria de Lourdes, grație inițiativei parohului de atunci, Giuseppe Corradini, cu binecuvântarea și încurajarea episcopului de Iași, Preasfințitul Nicolae Iosif Camilli. Prin această acțiune de credință și curaj a început cultul "Neprihănitei" în Dieceza de Iași.

Al treilea motiv al sărbătorii a fost legat în mod direct tot de Sfânta Fecioară: sfințirea altarului și a lucrărilor de renovare de la grota dedicată Sfintei Fecioare Maria de Lourdes. O grotă care a fost proiectată de domnul arhitect Mihai Maica și construită în anul 2006 de pr. decan Petru Blaj, cu prilejul împlinirii a 120 de ani de când a fost adusă prima statuie a Sfintei Fecioare Maria de Lourdes. Așa cum Biserica, Casa Domnului, trebuie să arate mereu frumoasă și îngrijită denotând dragostea și credința comunității, tot la fel ne arătăm dragostea și prețuirea noastră față de Mama noastră Cerească închinându-i un monument frumos, solemn și mereu îngrijit.

Mulțumim din inimă întregii comunități pentru sacrificiul făcut, vă avem în rugăciunile noastre, cerându-i bunului Dumnezeu prin mijlocirea Neprihănitei harurile de care aveți mai mare nevoie!

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au oferit din timpul lor pentru ca această sărbătoare să fie așa de frumoasă!

Pr. Lucian Simon, jr.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 octombrie: Butea: Trei motive de sărbătoare


 

lecturi: 1892.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat