Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Zile de îmbogățire spirituală

Cu ocazia sărbătorii hramului, în Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" din Săbăoani s-au organizat trei zile de pregătire spirituală, între 8 și 11 octombrie 2020, în cadrul cărora pr. Cojocaru Gheorghe a predicat despre evlavia către Sfânta Fecioară Maria a Fericitului Anton Durcovici, episcop martir. Liturghia de sâmbătă seară, 10 octombrie, a fost prezidată de PS Iosif Păuleț, care a sfințit cele două statui noi reprezintându-i pe Fericitul Ieremia și Sfântul Anton de Padova.

În Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" din Săbăoani, în perioada 8-11 octombrie 2020, cu ocazia sărbătorii hramului, s-au organizat trei zile de pregătire spirituală în care l-am avut ca model de evlavie către Sfânta Fecioară Maria pe Fericitul Anton Durcovici, episcop martir.

Este deja al treilea an în care părintele paroh Anton Cîtia a dorit ca hramul să fie trăit ca o adevărată sărbătoare, bine pregătită, mai ales, pe plan spiritual. Astfel, în anii trecuți, alți doi fericiți români de pe meleagurile Diecezei de Iași au fost propuși ca modele de trăire creștină, fericiți care l-au iubit pe Dumnezeu necondiționat și care au avut o adevărată evlavie către Sfânta Fecioară Maria: Fericitul Ieremia și Fericita Veronica Antal.

În acest parcurs spiritual, la invitația părintelui paroh Anton, pr. Gheorghe Cojocaru ne-a ajutat să descoperim mai mult importanța sfântului Rozariu în viața noastră, totodată îndemnându-ne să avem mereu o evlavie deosebită către Sfânta Fecioară Maria, după modelul fericitului episcop martir Anton Durcovici. Laitmotivul predicilor Sfinției Sale a fost acesta: "Dacă aveți o adevărată evlavie către Sfânta Fecioară Maria, ferice de voi, cerul este al vostru; dacă nu, ați pierdut totul, vai de voi, vai de noi!"

Cele trei zile de îmbogățire spirituală ca pregătire pentru sărbătoarea hramului s-au încheiat sâmbătă seara, odată cu tradiționala procesiune în jurul bisericii, timp în care ne-am oprit la grota Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, unde cu toții ne-am rugat Mamei cerești.

Anul acesta bucuria de la finalul acestor zile de pregătire a fost imensă, deoarece, pentru prima dată, episcopul nostru de Iași, Excelența Sa PS Iosif Păuleț, a venit în comunitatea noastră pentru a celebra Sfânta Liturghie de încheiere a acestor zile de har și pentru a ne împărți binecuvântarea sa. La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Iosif a sfințit cele două statui noi care îi reprezintă pe Fericitul Ieremia și Sfântul Anton de Padova, recent achiziționate și așezate în biserica noastră, cu ajutorul credincioșilor și prin grija părintelui paroh, Anton Cîtia.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste momente înălțătoare. Îi mulțumim din inimă păstorului diecezei noastre, Excelenței sale PS Iosif Păuleț, pentru că ne-a oferit această bucurie de a-l slăvi împreună pe Dumnezeu în sfinții săi. Îi mulțumim părintelui paroh Anton pentru tot efortul depus pentru ca aceste zile să fie cu adevărat binecuvântate. Îi mulțumim părintelui predicator, Gheorghe Cojocaru, pentru călăuzirea spirituală din aceste zile. Le mulțumim celor care, cu evlavie, au participat în aceste zile la celebrările sfinte și tuturor celor care s-au implicat pentru ca această atmosferă de sărbătoare să ne dispună sufletele și, astfel, să ne putem apropia mai mult de Dumnezeu și de Mama noastră cerească, Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului.

Pr. Claudiu Ciubotaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-11 octombrie: Săbăoani: Zile de îmbogățire spirituală


 

lecturi: 1763.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat