Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Trotuș: Consacrarea altarului, binecuvântarea noilor lucrări și sfințirea capelei mortuare

Comunitatea din Târgu Trotuș s-a aflat la ceas aniversar duminică, 11 octombrie 2020: centenarul primei sfințiri a bisericii actuale (în anul 1920), binecuvântarea noilor lucrări și sfințirea capelei mortuare, în prezența PS Iosif Păuleț.

La acest eveniment, am avut bucuria să-l avem în mijlocul nostru pe păstorul diecezei noastre, PS Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași, care a fost întâmpinat de către credincioșii și păstorii comunității, îmbrăcați în straie tradiționale, de la mic la mare, în curtea bisericii la ora 10.30.

După aceasta, s-a purces la oficierea solemnă a slujbei religioase de la ora 11.00, în cadrul căreia, în cuvântul de învățătură, Preasfințitul a pus accentul pe evanghelia zilei, scoțând în evidență invitația lui Dumnezeu de "a participa la nunta pregătită". Dumnezeu ne invită pe toți, a spus Preasfințitul, dar din păcate mulți refuză să-l urmeze din diferite motive. Alegerea este liberă. Dumnezeu nu constrânge, dar, în cele din urmă, fiecare va da cont de faptele sale.

Episcopul a trecut la consacrarea altarului și binecuvântarea noilor lucrări, pentru ca mai apoi, la sfârșitul Liturghiei, să sfințească capela mortuară.

Zi deosebită, plină de bucurie și recunoștință deopotrivă, pentru întreaga comunitate în frunte cu păstorii ei, care au ținut ca, prin acest eveniment, să aducă mulțumire tuturor păstorilor care au păstorit în această comunitate în ultimii 100 de ani, și care au contribuit prin strădania și sacrificiile lor la construirea actualei Biserici. Acest eveniment a fost, de fapt, încununarea tuturor eforturilor și a jertfelor păstorilor comunității, precum și a credincioșilor, a binefăcătorilor știuți sau neștiuți, vii sau răposați. Dumnezeu să-i răsplătească pe toți cei care au trudit la susținerea acestor lucrări prin munca și contribuția lor materială și spirituală.

Fr. Corneliu Horvat, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 octombrie: Târgu Trotuș: Consacrarea altarului, binecuvântarea noilor lucrări și sfințirea capelei mortuare


 

lecturi: 1652.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat