Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Dancu: Zilele Familiei

În Parohia "Regina Sfântului Rozariu" din Dancu au fost organizate "Zilele Familiei" între 8 și 11 octombrie 2020. Părintele Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiilor, ne-a fost alături cu experiența și învățătura sa.

Cu toate că pandemia încă ne ține departe unii de alții, în Parohia Dancu, joi, 8 octombrie, au început Zilele Familiei. Prima temă atinsă de părintele ne-a ajutat să ne descoperim fiecare în planul lui Dumnezeu. Trăim din iubirea lui Dumnezeu, iar aceasta trebuie să ne responsabilizeze pe fiecare.

Ziua de vineri a fost dedicată familiei văzută în planul lui Dumnezeu. Este voința creatorului, ca alături de un bărbat să fie o femeie ca însoțitoare a vieții; fiecare cu calitățile sale, fiecare chemat să rămână el însuși, fără a fi asimilat de celălalt.

Ziua de sâmbătă ne-a adus-o alături și pe doamna Eugenia Dămătăr. Într-o întâlnire dedicată familiilor, doamna Eugenia ne-a vorbit atât din experiența vieții de familiei, cât și din cele studiate. Căsătoria creștină este locul perfect unde se poate exprima iubirea lui Dumnezeu față de noi. O iubire care datorită sacramentului primit devine indisolubilă. Tema doamnei Eugenia ne-a condus spre Sfânta Liturghie de sâmbătă seara, în cadrul căreia părintele Felician ne-a apropiat de familia așa cum a fot văzută de Isus Cristos. Misiunea familiei creștine de astăzi este de a fi o familie profetică, de a arăta tuturor drumul iubirii propus de Isus. Iar ceea ce trebuie să caracterizeze familia creștină este bucuria!

Acest itinerariu de formare pentru familii s-a încheiat cu Sfânta Liturghie de hram, ce a avut loc duminică, 11 octombrie, la ora 11.00, când am sărbătorit-o pe Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu. Sfânta Liturghie a fost prezidată de părintele Egidiu Condac, vicar general al Episcopiei de Iași. În cadrul omiliei, părinte Felician ne-a făcut să vedem viața de familie în lumina misterelor sfântului Rozariu. Uneori viața de familie trăiește mistere de bucurie, alte ori de slavă, alte ori de lumină, dar niciodată nu este normal să trăiască doar durerea.

La sfârșitul acestor zile părintele Felician și-a exprimat speranța că sămânța evangheliei familiei, semănată în aceste zile în Parohia Dancu, va aduce roade de iubire și de comuniune pentru binele întregii omeniri.

Noi îi mulțumim pentru tot efortul pe care l-a făcut pentru a fi alături de familiile noastre, îi mulțumim pentru pasiunea cu care lucrează pentru familii și pentru generozitatea cu care ne-a acordat din timpul său.

Regina Sfântului Rozariu, roagă-te pentru noi!

Surorile Oblate ale Inimii Neprihănite

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-11 octombrie: Dancu: Zilele Familiei


 

lecturi: 1360.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat