Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Transmisiuni speciale la Maria Tv cu ocazia beatificării lui Carlo Acutis

Postul de televiziune catolic Maria Tv va transmite în direct de la Assisi Liturghia beatificării adolescentului italian Carlo Acutis, sâmbătă, 10 octombrie 2020, la ora 17.30. Liturghia va fi precedată de o ediție specială, la ora 15.45, și de filmul documentar "Autostrada mea spre cer", la ora 16.30. Duminică, 11 octombrie, la ora 19.00 va fi difuzat un alt film documentar: "Semne. Miracolele euharistice". Ambele filme sunt dedicate lui Carlo Acutis.

Maria Tv va transmite sâmbătă, 10 octombrie 2020, începând cu ora 15.45, ediția specială "Carlo Acutis. Un adolescent fericit", dedicată beatificării adolescentului italian Carlo Acutis (1991-2006).

Ediția specială va fi deschisă de pr. Claudiu Ardelean, în dialog cu invitatul special PS Virgil Bercea, episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea și responsabil cu pastorația tineretului în cadrul Conferinței Episcopilor catolici din România.

În continuare, de la ora 16.30, telespectatorii vor putea urmări în premieră națională tv filmul "Autostrada mea spre cer" (2016), în regia lui Matteo Ceccarelli, un documentar despre viața lui Carlo Acutis și legătura lui specială cu Euharistia.

De la ora 17.30, în transmisiune directă de la Assisi (Italia), Maria Tv va transmite Sfânta Liturghie a beatificării lui Carlo Acutis, prezidată de card. Agostino Vallini. Traducerea simultană în limba română va fi asigurată din studioul Maria Tv.

Duminică, 11 octombrie, de la ora 19.00, postul de televiziune catolic Maria Tv prezintă publicului un alt film în premieră națională tv: "Semne. Miracolele euharistice", de Matteo Ceccarelli. Documentarul pornește de la expoziția itinerantă organizată de promotorii Cauzei de Beatificare și Canonizare a lui Carlo Acutis, și care are la bază informațiile culese de Carlo și publicate de el pe site-ul pe care l-a dedicat miracolelor euharistice din lume. Filmul prezintă patru dintre miracolele care au impresionat în mod deosebit comunitatea internațională: cel de la Buenos Aires, în Argentina, din perioada în care Papa Francisc era episcop auxiliar al arhidiecezei; cel de Sokolka și de la Legnica, în Polonia; și miracolul euharistic din Lanciano, în Italia. În documentar intervin martorii acestor miracole, specialiști în domeniul medical și oameni de știință.

Maria Tv este singura televiziune catolică din România, înființată de Asociația Radio Maria România în primăvara acestui an. Maria Tv transmite la nivel național în rețeaua Digi și pe YouTube "Maria Tv Romania".

Pr. Doru Popovici

* * *

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă din 9 octombrie 2020, semnat de pr. Doru Popovici, președinte al Asociației Radio Maria România, instituție cu următoarele date de contact: Str. Spartacus, 33, 410466-Oradea, tel. 0359-191291; e-mail: radiomaria@radiomaria.ro; www.radiomaria.ro; fb.com/MariaTv.Romania.


 

lecturi: 2098.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat