Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Cercetașii nu se lasă învinși de pandemie

După o vacanță de aproximativ două luni, cercetașii din centrul local "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești s-au adunat la ceas de seară în curtea bisericii pentru a celebra deschiderea unui nou an cercetășesc. Iubirea față de Dumnezeu face parte din cele trei mari principii de bază ale cercetășiei, așa că sâmbătă, 3 octombrie 2020, la Sfânta Liturghie de seară, noua biserică din Pildești s-a umplut de copilași, tineri și adulți îmbrăcați în cămăși bej care purtau veseli în jurul gâtului eșarfa cercetășească.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele vicar Liviu Focioroș a subliniat faptul că, dacă alegem să punem în practică învățăturile lui Isus Cristos, Dumnezeul păcii va fi cu noi, iar noi vom putea astfel să lăsăm lumea puțin mai bună decât am găsit-o. La finalul Sfintei Liturghii, cercetașii i-au oferit părintelui Liviu eșarfa centrului în semn de apreciere și mulțumire pentru implicare.

Seara a culminat cu o piesă de teatru pusă fantastic în scenă de exploratorii centrului. Piesa a prezentat evenimente din viața Sfântului Francisc de Assisi, patronul lupișorilor, sărbătorit la 4 octombrie.

Duminică, 4 octombrie, înainte de răsărit, un alt eveniment important a avut loc în familia cercetașilor: nu mai puțin de 16 temerari au trecut la ramura exploratorilor. În cadrul trecerii, aceștia au depus promisiunea exploratorului, dar nu înainte de a descoperi cu ajutorul fratelui animator că și în Biblie au loc multe treceri, astfel înțelegând cât de mult se aseamănă cercetășia cu religia lor. În urma depunerii promisiunii, foștii temerari au primit de la liderii nodul caracteristic și au devenit oficial exploratorii clanului 1 al centrului AMD Pildești. Din partea clanului 2 au primit o mică gustare, iar din partea fraților și a liderilor au primit cărticica cu Sfintele Evanghelii și o crăcană în formă de Y, fiecare jucând rolul unui sprijin atunci când apar momente dificile.

Și iată cum în weekendul trecut cercetașii din Pildești au înțeles că spiritul cercetășesc nu piere nici în timp de pandemie din sufletele gata oricând și că zâmbetul se vede și în privire atunci când buzele ne sunt acoperite de mască.

Rita Veridiana Mîrț,
lider național

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-4 octombrie: Pildești: Cercetașii nu se lasă învinși de pandemie


 

lecturi: 2014.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat