Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Schineni: "Săptămâna familiei" încununată cu sărbătoarea hramului

În perioada 1-4 octombrie 2020, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Schineni a avut loc "Săptămâna familiei". Seria de predici dedicate familiei a fost încununată cu sărbătoarea hramului de duminică, 4 octombrie.

Cum poate astăzi o familie, supusă la atâtea provocări și ispite inerente vieții, să rămână totuși unită, asemenea unei stânci în mijlocul valurilor mării? Există vreo șansă ca ea să supraviețuiască, fără să cadă în ruină? Sfânta Scriptură și Tradiția Bisericii ne propun reguli, porunci, legi și orânduiri, dar mai ales modele. Iar cel mai de seamă model biblic al familiei creștine este chiar familia lui Isus.

Plecând de la aceste principii, pr. Felician Tiba, directorului Oficiului pentru Pastorația Familiilor, timp de patru zile, a creionat tabloul familiei creștine prin predici tematice în cadrul sfintelor Liturghii la care a participat întreaga comunitate. Părintele a evidențiat în primul rând că soțul și soția este unicul dar al lui Dumnezeu unul pentru celălalt. În a doua seară, ideea centrală a predicii a fost aceea că familia a fost planul lui Dumnezeu. Așa cum într-un muzeu, piesa cea mai veche este cea mai valoroasă, la fel familia a fost încununarea creației sale, un loc în care el să poată fi prezent. Dumnezeu este prezent în familiile în care cei doi soți se iubesc și se respectă reciproc. Părintele Felician i-a încurajat pe soții din Schineni să nu se sfiască în a-și arăta iubirea prin gesturi de tandrețe. Iubirea și bucuria sunt condiții pentru a ajunge la sfințenie și este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să trăim în bucurie și recunoștință.

Familia este parte a întregului, trup din trupul Bisericii. Astfel, realizăm că obstacolele vieții pot fi depășite glorios împreună, avându-l pe Cristos alături și crucea ca semn al iubirii. "Nu există viață fără cruce și cruce fără viață. Nu există iubire între doi soți fără cruce, iar cea mai profundă iubire este crucea".

Acest eveniment ne-a unit și ne-a făcut pe toți să creștem mai mult în credință, încurajându-ne să ne putem duce crucea pe care am primit-o fiecare alături de Isus.

Comunitatea noastră a avut parte de o dublă bucurie pe care o putem numi chiar binecuvântare: sărbătoarea hramului bisericii și prezența pe o perioada de patru zile consecutive a pr. Felician Tiba care ne-a făcut să medităm profund asupra importanței familiei și a voinței Domnului.

Mulțumim din inimă pr. Felician Tiba pentru aceste zile pline de har. Mulțumim, de asemenea, preoților prezenți la sărbătoare veniți pentru a o cinsti alături de noi pe Sfânta Tereza a Pruncului Isus, ocrotitoarea noastră și patroana misiunilor.

Ana-Maria Iojică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 octombrie: Schineni: "Săptămâna familiei" încununată cu sărbătoarea hramului


 

lecturi: 1428.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat