Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: O duminică împreună cu episcopul Iosif

Duminică, 27 septembrie 2020, la ora 12.30, Liturghia de hram a comunității parohiale din Parohia "Sfântul Mihail" din Satu Nou a fost prezidată de PS Iosif Păuleț.

În acest an bucuria a fost și mai mare deoarece l-am avut prezent în mijlocul nostru pe Preasfințitul Iosif Păuleț, care a prezidat Sfânta Liturghie, dând frumusețe și consistență sărbătorii, și care a făcut ca inima întregii comunități să vibreze față de cuvintele sale de învățătură. Alături de Preasfințitul au concelebrat 20 preoți care au făcut ca această sărbătoare să fie și mai frumoasă!

Cântecele înălțătoare, bine alese, frumos intonate ale corului ce au adus laudă lui Dumnezeu, au însoțit și animat întreaga Liturghie.

În cadrul predicii, Excelența Sa a subliniat faptul că îngerii sunt creaturi care stau în fața lui Dumnezeu, slujindu-i fără încetare, că sunt mesagerii lui Dumnezeu. Ei îl duc oamenilor pe Dumnezeu și mesajul său. Ei unesc cerul cu pământul.

Deoarece îl cunosc atât de bine pe Dumnezeu, îngerii sunt cu adevărat folositori omului. Îl pot ajuta pe om să-l cunoască mai bine pe cel care l-a creat și îl conduce, cu înțelepciunea sa, pe calea vieții.

Noi, a continuat Preasfințitul, suntem chemați să devenim îngeri unii pentru alții, slujindu-l din toată inima pe Dumnezeu și ducând fraților noștri mesajul evangheliei.

În predică, Preasfințitul a scos în evidență importanța și frumusețea picturii Sfântului Mihail, din altar. El este reprezentat cu o sabie de foc, simbol al discernământului spiritual care învinge până la urmă orice rău.

Semnificația numelui arhanghelului Mihail, "Cine este ca Dumnezeu", este interpretat ca un simbol de umilință în fața lui Dumnezeu, protector și lider al armatei lui Dumnezeu împotriva forțelor răului. Fiind un protector divin prin excelență, Arhanghelul Mihail este apelat adeseori de Biserică și de comunitatea creștină ca să apere de rău.

La finalul cuvântului de învățătura Preasfințitul ne-a impulsionat și încurajat prin cuvintele sale alese și pline de har cu privire la aceste timpuri grele prin care trecem cu toții.

Mulțumim Preasfințitului pentru onoarea și bucuria pe care ne-a făcut-o și totodată mulțumim tuturor preoților, credincioșilor oaspeți, credincioșilor din Satul Nou și tuturor persoanelor care au pus umărul la organizarea sărbătorii și îi asigurăm pe toți de rugăciunile noastre.

Sfântul Mihail să ne apere de capcanele Celui Rău!

Pr. Ludovic Butnărașu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 septembrie: Satu Nou: O duminică împreună cu episcopul Iosif


 

lecturi: 1176.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat