Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Hramul catolicilor români din Ladispoli și împrejurimi

Duminică, 27 septembrie 2020, credincioșii români romano-catolici din Ladispoli (Italia) și din împrejurimi au sărbătorit protectorii crești: sfinții arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael.

Anul acesta hramul comunității a coincis în mod fericit cu "Ziua Mondială a Migrantului și Refugiatului". Având în vedere că cea mai mare parte a credincioșilor din comunitate provin din Săbăoani (NT), mulți enoriași au purtat în inima lor dorința de a participa la celebrarea solemnă a Liturghiei de hram, fiind în comuniune cu comunitatea care îi are pe aceiași sfinți arhangheli ca patroni spirituali.

Sfânta Liturghie solemnă a hramului, celebrată de pr. Enache Octavian, a început la ora 9.45, în Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Ladispoli. Predica a fost ținută de pr. Bartolomeu Blaj care i-a făcut pe toți să uite pentru câteva momente de cele pământești, înălțându-i în sferele înalte ale îngerilor, prin frumoase exemple de viață, care au avut rolul de a conștientiza rolul central al lui Isus Cristos care se jertfește de fiecare dată la Sfânta Liturghie.

Solemnitatea hramului a fost sporită de cântările alese susținute de corul parohiei care, sub îndrumarea pr. Cristian Bârnat, au făcut ca celebrarea Sfintei Liturghii să fie mai frumoasă și mai înălțătoare.

La finalul Sfintei Liturghii pr. Isidor Mârț, parohul acestei comunități, a ținut să-i mulțumească bunului Dumnezeu pentru această sărbătoare frumoasă și Sfinților Arhangheli, care rămân mijlocitori puternici în aceste timpuri de încercare, părintelui predicator, corului pentru cântările care au răsunat în această biserică, și tuturor participanților care au făcut ca sărbătoarea să fie atât de frumoasă în această zi binecuvântată.

Comunitatea din Ladispoli

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 septembrie: Ladispoli: Hramul catolicilor români din Ladispoli și împrejurimi


 

lecturi: 1516.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat