Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida: "Constrânși să fugă, asemenea lui Isus". Ziua Mondială a Migrantului și Refugiatului

Cea de-a 106-a Zi Mondială a Migrantului și Refugiatului, cu tema "Constrânși să fugă, asemenea lui Isus" a fost celebrată la Lleida (Spania) marcată de timpurile pandemice pe care le trăim. Dacă anii anteriori se dedica o săptămână întreagă diferitelor activități de marcare a acestei zile, anul acesta celebrarea principală a constat în jertfa Sfintei Liturghii, duminică, 27 septembrie 2020, la care au participat membri reprezentativi ai unor 16 țări de pe cele patru continente, printre care și reprezentanți ai comunității române catolice.

O Liturghie simplă, dar plină de emoții, în cadrul căreia am aprofundat mesajul Sfântului Părinte Francisc dedicat acestei zile și am încredințat Domnului, prin mijlocirea Sfântului Iosif și a Mamei cerești, viețile noastre, dar și ale acelora, care, ca și noi, au părăsit țara, casa lor în căutarea unei vieți mai bune sau pentru a-și proteja viața.

Chiar dacă nu a avut loc obișnuitul festival cultural al țărilor participante, cu o zi în urmă, în cadrul sărbătorilor secundare ale orașului mai multe grupuri de dans, printre ele numărându-se și grupul nostru, au avut ocazia de a colabora la viața socială și culturală a orașului care ne găzduiește pe toți. Plin de culoare și de ritm, acest spectacol a umplut piața centrală a orașului, dând dovadă de interes și implicare din partea participanților, dornici de a face cunoscut acest aspect al culturii de origine.

Rămânem cu propunerea de a continua conjugarea în primă persoană acele noi verbe propuse de Sfântul Părinte, sub îndrumarea atentă a părintelui Adrian Burcă, responsabilul Diecezei de Lleida cu pastorația migranților, cu propunerea ca toți să punem umărul la construirea unei lumi mai bune acolo unde am ajuns să trăim, ajutându-i și pe ceilalți să o facă, fiecare după capacitatea și posibilitățile lui. Așa să ne ajute bunul Dumnezeu și Maica Sfântă a Unității, patroana noastră cerească!

Clementina Budau

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 septembrie: Lleida: "Constrânși să fugă, asemenea lui Isus". Ziua Mondială a Migrantului și Refugiatului


 

lecturi: 1007.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat