Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia "Sfântul Anton de Padova"

Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Iași a trăit un moment de sărbătoare emoționant duminică, 20 septembrie 2020, pentru că 17 copii l-au primit pe Isus în Sfânta Împărtășanie pentru prima dată.

Chiar dacă au avut de așteptat mai mult această întâlnire, condițiile actuale cerând amânarea acestui eveniment, dorința lor nu a scăzut, fiind toți entuziaști și emoționați.

Pr. Alin, cu care s-au pregătit pentru această întâlnire, le-a adresat, de asemenea, o încurajare finală de a vedea în Isus pe cel care se apropie de ei cu gingășie, așa cum părinții se dedică mai mult celor mai mici.

Hăinuțele albe, biserica împodobită de sărbătoare, cântările, bunicii, nașii alături de părinți au îmbrăcat, de asemenea, cu splendoare sufletul lor candid curățat de orice urmă de păcat prin Spovada pe care au făcut-o, toate arătând măreția unei întâlniri atât de importante, moment ce ne-a făcut și pe noi, ceilalți prezenți în biserică, să ne amintim de angajamentele noastre de a ne lepăda de faptele omului vechi și a îmbrăca hainele omului nou, răscumpărat de Cristos și chemat la comuniunea cu el.

Angajamentului lor în fidelitatea față de voința lui Dumnezeu s-a adăugat și al nostru și sperăm ca acesta să fie un nou moment de a reaprinde în noi toți iubirea de la început.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a adunat din nou în casa sa în zi de sărbătoare, îi mulțumim pentru acești copii, pentru părinții, nașii și familiile lor care s-au implicat pentru a-i ajuta pe acest drum, dar și tuturor celor care au făcut ca această zi să fie cu adevărat una de sărbătoare.

Pr. Gabriel Bucur

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 septembrie: Iași: Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia "Sfântul Anton". Foto: Adrian Cuba


 

lecturi: 2450.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat