Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: ÎPS Aurel Percă va dezveli o placă comemorativă în cinstea vizitei Papei Francisc în România

Duminică, 20 septembrie 2020, ora 10.30, la Catedrala "Sfântul Iosif" din București, ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, va dezveli și va binecuvânta o placă comemorativă în amintirea vizitei apostolice în România a Sanctității Sale Papa Francisc (31 mai - 2 iunie 2019).

La ceremonie vor participa nunțiul apostolic în România, Mons. Miguel Maury Buendía, ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit emerit de București, și PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Placa comemorativă este realizată de sculptorul Dumitru Popescu și include un medalion ce îl reprezintă pe Sfântul Părinte Papa Francisc acordând binecuvântarea apostolică României. Papa Francisc a prezidat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala "Sfântul Iosif" în prima zi a vizitei sale în România, pe 31 mai 2019.

"Au rămas vii în mințile și în sufletele noastre momentele vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România, din zilele de 31 mai - 2 iunie 2019, precum și învățăturile și îndemnurile pe care el ni le-a adresat atunci. Placa comemorativă pe care o dezvelim ne va aminti că Sfântul Părinte Papa Francisc rămâne sufletește împreună cu noi și ne însoțește cu rugăciunea și cu binecuvântarea lui", a declarat ÎPS Aurel Percă.

Papa Francisc a fost al doilea suveran pontif care a vizitat România, primul fiind Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, care a venit la București în mai 1999. Vizita Papei Francisc a avut în primul rând un caracter pastoral, dar a însumat și importante valențe ecumenice sub motoul "Să mergem împreună!". Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa a vizitat Bucureștiul, Iașiul și Blajul, precum și sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București


 

lecturi: 829.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat