Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pralea: Consacrarea altarului și sfințirea lucrărilor la Biserica "Preasfântul Nume al Mariei"

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, a avut loc consacrarea altarului și sfințirea lucrărilor la Biserica "Preasfântul Nume al Mariei" din Pralea, în cadrul Sfintei Liturghii solemne a hramului, prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași.

Inițial, celebrările au fost programate pentru 15 mai, la 30 de ani de la înființarea parohiei, însă, din cauza pandemiei, ele au avut loc odată cu sărbătoarea hramului. La Sfânta Liturghie au mai concelebrat preoți originari din Pralea, pr. Benone Lucaci și pr. Marian Cazacu, și preoți invitați de la parohiile învecinate. Cu această ocazie, înainte de Sfânta Liturghie, PS Iosif Păuleț a sfințit și grota din curtea bisericii.

În cuvântul de învățătură, PS Iosif a subliniat trei puncte: semnificația sărbătorii Preasfântul Nume al Mariei, numele apostolilor, sfinților și fericiților din cer și numele noastre.

A urmat apoi recitarea crezului și intonarea Litaniei tuturor sfinților, după care Preasfințitul Iosif a consacrat altarul și a sfințit lucrările de renovare a bisericii. În altar au fost așezate relicvele următorilor fericiți: Anton Durcovici, Vladimir Ghika, Veronica Antal, Ieremia Valahul, Iacob Cusmano și Maica Speranța a lui Isus.

La sfârșitul celebrării, pr. Vasile Petrișor a citit decretul pentru consacrarea altarului și sfințirea lucrărilor la Biserica "Preasfântul Nume al Mariei", după care au urmat mulțumirile finale, atât din partea parohiei, cât și din partea Preasfințitului Iosif Păuleț. Episcopul și-a exprimat recunoștința față de părintele paroh, pr. Richard-Vasilică Toth, și față de întreaga comunitate, pentru că au pus toți umăr la umăr și au realizat aceste lucrări.

Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct de către echipa ERCIS Media prin sistemul de transmisiuni video on-line al Episcopiei de Iași.

Alexandra Cojan

* * *

Înregistrarea video a transmisiunii în direct:


 

lecturi: 1313.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat