Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: Campania de promovare - Alege să fii ACtiv!

Dragi membri ai Acțiunii Catolice,

Septembrie este luna noilor începuturi: începutul anotimpului de toamnă, începutul anului școlar și, nu în ultimul rând, începutul unui nou an asociativ pentru Acțiunea Catolică. După o lungă perioadă în care ne-am întâlnit mai mult sau mai puțin, este timpul să reconstruim relațiile umane, cu o nouă abordare, arătând mereu bucuria de a fi împreună.

Următoarea perioadă, 15 septembrie - 11 octombrie 2020, ne dorim să reluăm cu încredere viața asociației, pregătindu-ne pentru anul asociativ 2020-2021, prin derularea mai multor activități de promovare a Acțiunii Catolice, sub egida: ALEGE SĂ FII ACTIV!

Am ales acest îndemn motivați de verbul "a alege", ultimul dintre cele trei verbe ale Papei Francisc din exortația apostolică Evangelii gaudium, nr. 51, verbe pe care ni le-am propus spre aprofundare în trieniul 2018-2021. Astfel, în anul asociativ 2018-2019, am aprofundat ce înseamnă "a recunoaște", în anul asociativ 2019-2020, a urmat "a interpreta" iar, în acest an, vrem să descoperim responsabilitatea alegerii.

Vă invităm să faceți cunoscute activitatea și misiunea Acțiunii Catolice în comunitate, copiilor, tinerilor și adulților, prezentând materialele pregătite de Consiliul Diecezan, răspunzând la inițiativele lansate. Aceste materiale au fost realizate de echipele de sector în stilul Acțiunii Catolice, cu scopul de a anima grupurile parohiale. Încurajăm copiii, tinerii și adulții, care sunt în căutarea unei modalități concrete de trăire a credinței, să găsească în familia Acțiunii Catolice un mediu potrivit pentru a se descoperi și a crește alături de ceilalți membri, sub îndrumarea atentă a asistentului spiritual.

Vă dorim să aveți un nou start frumos și rodnic în grupul parohial AC! Încredințăm Acțiunea Catolică mijlocirii Sfântului Iosif, patronul nostru spiritual și Sfintei Fecioare Maria, Mama și Regina noastră și îi rugăm să ne ajute să continuăm să semănăm cu iubire semințele credinței creștine!

Materialele ajutătoare le găsiți aici: http://bit.ly/PromoAC20

Cristina Mare,
președinte diecezan


 

lecturi: 625.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat