Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Mandat misionar la Biserica "Sfinții Petru și Paul"

Luni, 14 septembrie 2020, în Biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Bacău, a avut loc Sfânta Liturghie în cadrul căreia PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, i-a oferit mandatul misionar părintelui Mădălin-Răzvan Iacob, originar din Parohia "Sfântul Nicolae", care va pleca în Coasta de Fildeș, în Parohia Djébonoua. La Sfânta Liturghie au mai concelebrat pr. Isidor Dâscă, paroh și decan de Bacău, pr. Florin-Petru Sescu, responsabilul Centrului Misionar Diecezan, pr. misionar Cosmin Cimpoeșu și alți preoți din parohiile apropiate.

Încă de la începutul celebrării, pr. Dâscă a ținut să sublinieze importanța spiritului misionar în viața fiecărui creștin, întrucât Biserica în care noi credem este catolică, apostolică, dar și misionară. Pr. Florin Sescu a reamintit de gestul prin care va fi oferit mandatul misionar, înmânarea evangheliei și a crucii misionare, cerându-i astfel episcopului Păuleț să celebreze Sfânta Liturghie.

La cuvântul de învățătură, PS Iosif a vorbit despre sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci, semnul mântuirii noastre. Semnul sfintei cruci este gestul cel mai nobil al unui creștin, al unui om care crede în jertfa lui Isus Cristos, dar de câte ori ne gândim la cele trei persoane pe care le rostim atunci când facem semnul crucii, se întreba episcopul de Iași. Suntem chemați să nu trădăm niciodată acest semn sacru și să reînnoim modul nostru de a ne însemna cu semnul crucii. PS Păuleț a avut un gând și pentru părintele misionar Mădălin. Faptul că a primit cartea sfântă și crucea arată că viața de misionar nu este ușoară, crucea va fi grea, dar nu o va duce singur, căci va avea mereu parte de sprijinul și rugăciunea Diecezei de Iași.

Sfânta Liturghie a continuat cu ritualul oferirii mandatului misionar. Pr. Mădălin-Răzvan Iacob, după ce răspuns cu "Iată-mă!" la chemarea de a duce vestea cea bună a mântuirii și a păcii lui Cristos până la marginile pământului, a primit din mâinile PS Păuleț crucea și evanghelia, care îl vor însoți în munca sa apostolică.

După sfânta Împărtășanie, Preasfințitul Iosif Păuleț a rostit rugăciunea finală de binecuvântare și de oferire a mandatului părintelui Mădălin-Răzvan, ca el să fie "vestitor curajos al evangheliei". La finalul Sfintei Liturghii, pr. Mădălin a adus mulțumirea sa Bunului Dumnezeu și celor care l-au susținut, cerând în continuare tuturor să îl amintească în rugăciune, ca Domnul să îl ajute să vestească evanghelia până la marginile pământului.

Sfânta Liturghie a fost precedată de rugăciunea Sfântului Rozariu Misionar, fiecare mister având câte o intenție pentru câte un continent, iar la ora 16:30 a avut loc o emisiune realizată de echipa ERCIS Media, o ediție specială care a prefațat și a pregătit această transmisiune specială. Printre invitați s-a aflat și pr. Mădălin-Răzvan Iacob, care a povestit atât despre experiența sa misionară desfășurată ca seminarist, cât și despre gândurile cu care pleacă acum în misiune.

Alexandra Cojan

ERCIS Media: Ediție specială - Bacău - oferirea mandatului de misionar (14 septembrie 2020):

ERCIS Media: Bacău - Sfântul Rozariu și Sfânta Liturghie cu oferirea mandatului misionar (14 septembrie 2020):

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 septembrie: Bacău: Mandat misionar la Biserica "Sfinții Petru și Paul"


 

lecturi: 2404.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat