Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesajul păstorului Diecezei Romano-Catolice de Iași la început de nou an școlar

"Cu ajutorul lui Dumnezeu astăzi începem un nou an școlar. Este diferit de cei dinainte..." sunt cuvintele introductive ale mesajului video pe care PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, l-a adresat elevilor, profesorilor, învățătorilor, educatorilor din Dieceza de Iași la începutul anului școlar 2020-2021, în după-amiaza zilei de luni, 14 septembrie 2020.

"Să domine pe tot parcursul anului ceea ce numim noi, din punct de vedere evanghelic, iubirea", a spus episcopul. Adresându-se cadrelor didactice, le-a îndemnat: "Să vă iubiți profesia dumneavoastră". Elevilor le-a adresat îndemnul "să iubiți cartea, să iubiți învățătura", dar să nu uite să se roage: "Când mergeți și când veniți de la școală... măcar semnul crucii".

Referindu-se la vitraliul reprezentând-o pe Fecioara Maria cu Pruncul Isus în brațe, de pe una din ferestrele Palatului Episcopal, le-a spus elevilor: "Rugați-o pe Maica Domnului să vă conducă pașii voștri încet-încet tot mai aproape de Isus, în care să vă găsiți toată bucuria voastră... să creșteți în înțelepciune, în vârstă și în har înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor".

Le-a recomandat tuturor implicați în procesul educativ: "o minte deschisă pentru formarea intelectuală, dar și pentru cunoașterea țelului, drumului vieții voastre; apoi să aveți o inimă care să fie deschisă total și capabilă să înfrunte cu seninătate, entuziasm și bucurie tot ceea ce voi întreprindeți pe parcursul unui an școlar; iar al treilea lucru, curios dar și figurativ, să aveți picioare bune, în sensul de a depăși toate dificultățile pe care le veți întâlni în situația aceasta de pandemie, în sensul de a trece peste toate greutățile pe care le veți întâlni, să aveți curajul de a merge mereu, mereu înainte cu ajutorul lui Dumnezeu".

"Vă însoțesc cu rugăciunea mea și vă acord și binecuvântarea lui Dumnezeu atotputernicul... Succes tuturor", a spus episcopul în încheierea acestui mesaj video.

Ovidiu Bișog

Mesajul video:

* * *

Mesajul ÎPS Aurel, președintele Comisiei pentru Învățământ din CER, pentru începutul de an școlar


 

lecturi: 1014.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat